fbpx

Варшава у вогнях: польські націоналісти вийшли на марш із банером "Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс"

Суспільство 18:56, 11.11, 2017

У польській столиці Варшаві на марш вийшли кількадесят тисяч націоналістів.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на TVN Warszawa.tvn24.pl.

За інформацією PAP, учасники маршу вийшли з банерами, де написано: "Ми хочемо Бога", "Пам'ятаємо про Львів та Вільнюс", а також зі зображенням Ісуса та написом "Царюй нам, Христос!"

Окрім того, націоналісти вийшли з прапорами з емблемою Національних Збройних Сил та написом "Смерть ворогам Батьківщини".

Зазначається, що серед учасників є також молоді люди в балаклавах, які почали стріляли петардами та феєрверками.

НВ з посиланням на Укрінформ пише, що у марші беруть участь кілька десятків тисяч людей з націоналістичними поглядами. До польських націоналістів приєдналися націоналісти з Угорщини та Словаччини.

На початку маршу виступили лідери різних об'єднань, які проголошували гасла проти лібералізму та світських засад держав і наголосили на необхідності повернення до католицького фундаменту держави.

Над учасниками маршу літають поліцейські вертольоти, учасники вистрілюють петарди та скандують: "Наш шлях – націоналізм!" і "Скоро ліваки відійдуть в історію".

Серед його організаторів – організації Національний рух, Загальнопольська молодь, Національно-радикальний табір тощо. Очікується, що цього року в марші можуть взяти участь до 50 тисяч осіб з ультраправими поглядами.

Щорічний Марш незалежності, який організовують польські націоналісти 11 листопада, цього року проходить під гаслом "Ми хочемо Бога".

У попередні роки під час Маршів незалежності практично щороку відбувалися різноманітні провокації, зокрема зіткнення учасників маршу з поліцією та противниками маніфестацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: