fbpx

Поляки готові помогти з ремонтом Палацу Потоцьких, аби відновити костел в художньому музеї

Суспільство 15:34, 25.08, 2015

Про це йшлося на засіданні тимчасової контрольної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань охорони та збереження об'єкта культ спадщини Палацу Потоцьких у Франківську.

Ця комісія, за словами депутата обласної ради Сергія Адамовича, буде займатися питаннями збереження, ревалоризації та реставрації Палацу Потоцьких. Планується створити фонд, який опікуватиметься пам`яткою. Власник Палацу – "Карпатська нафтова компанія" Олега Бахматюка – не проти передати пам`ятку фонду. Перевага такого варіанту – фонду значно простіше залучати кошти закордонних організацій для відновлення Палацу.  На разі перспективною виглядає співпраця з польськими і австрійськими установами.

– Йдеться в цьому випадку про те, що польську сторону цікавить перенесення Музею мистецтв Прикарпаття і відновлення костелу в колегіаті, що на Майдані Шептицького. Сьогодні область вже має домовленості з польською стороною – міністерством культури і охорони спадщини Польщі за програмою збереження пам'яток Польщі за межами держави. Вони розглядають палацовий комплекс як спільну польсько-українську спадщину, – пояснив представник відділу захисту культурної спадщини Івано-Франківської ОДА Андрій Давидюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: