fbpx

Помер керівник відомого хореографічного колективу "Галицька веселка" Петро Ільчук

Суспільство 16:35, 13.04, 2018

На 55-му році життя помер багаторічний керівник хореографічного колективу "Галицька веселка" Петро Ільчук.

Про це в мережі Фейсбук повідомив редактор газети "Галицьке слово" Володимир Теслюк.

"Сьогодні, на 55-му році життя, відійшов у інший світ багаторічний керівник хореографічного колективу "Галицька веселка", мій друг і односельчанин ІЛЬЧУК Петро Григорович. Спи спокійно, друже", – написав Володимир Теслюк.

Похорон відбудеться 14 квітня в с. Блюдники Галицького району об 11:30.

Довідково: Народний аматорський ансамбль народного танцю "Галицька веселка" створений в 1985 році як танцювальний гурток.                                                                                 

Керівники  гуртка – Галина та Петро Ільчуки – довгий час збирали по зернині гуцульський та прикарпатський фольклор, кропітливо його обробляли, даючи йому нові крила і пускаючи в широкий світ. З ріку в рік разом із запальними народними танцями злітає вгору й художній виконавський рівень колективу, який їх виконуває. В 1990 році танцювальний гурток переріс в ансамбль народного танцю.

В ансамблі займаються діти та молодь з різних мікрорайонів міста та навколишніх сіл: Радча, Підлісся, Ямниця, Вікторів, Крихівці.

Відомий в Україні та далеко за її межами творчий колектив протягом всієї своєї діяльності бере активну участь у Міжнародних та Всеукраїнських танцювальних конкурсах та фестивалях. Географія його творчих поїздок доволі обширна: Польща, Угорщина, Чехія, Болгарія, Сербія, Київ, Харків, Львів та інші міста України. І кожна така поїздка приносить колективу грамоти та дипломи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: