fbpx

Помер викладач Прикарпатського університету Василь Хрущ

Суспільство 21:19, 22.04, 2018

21 квітня на 83-му році життя відійшов у вічність кандидат педагогічних наук, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Василь Хрущ.

"Колектив кафедри педагогіки початкової освіти висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного. Нехай наші співчуття допоможуть родині пережити біль непоправної втрати", – пишуть колеги у соцмережі.

ДОВІДКОВО

Хрущ Василь Дем’янович – народився 10 вересня 1935 року с. Калиня Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Трудову діяльність розпочав у 1955 р. ветеринарним фельдшером, після закінчення Хотинського ветеринарного технікуму Чернівецької області. В 1955-1958 р. проходив строкову військову службу в армії, з 1958 по 1963 р. навчався в Станіславському педагогічному інституті, який закінчив з відзнакою і працював вчителем української мови і літератури та німецької мови в Дубівецькій середній школі Галицького району Івано-Франківської області.
У 1965 р. був запрошений на посаду викладача кафедри педагогіки Івано-Франківського педагогічного інституту. В 1966-67 роках навчався в аспірантурі АПН СРСР в м. Москві, де впродовж одного року захистив кандидатську дисертацію з проблеми "Виховання відповідальності і виконавчості у старшокласників". 1970 р. – доцент, 1992 р. – професор кафедри педагогіки і психології.
Завідував кафедрою теорії та методики початкової освіти. 16 років був деканом факультету підвищення кваліфікації педагогічних кадрів. Впродовж 5 років працював радником-консультантом ректора Вищого педагогічного інституту Блас Рока Кальдеріо в Республіці Куба. 
Автор наукового проекту "Гірська школа. Стан, проблеми, перспективи розвитку", який у 2008 році на Міжнародній виставці "Інновації в освіті" удостоєний срібної медалі та грамоти Міністерства освіти і науки України і Президії АПН України.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: