fbpx

За крадіжку електрики власника готелю в Яремчі оштрафували на 300 тисяч гривень

Суспільство 10:32, 17.11, 2017

Обсяги викраденої споживачами електрики на Івано-Франківщині від початку року складають близько п'яти мільйонів кВт/год.

У 2017 році на Франківщині виявили понад 1000 випадків, коли споживачі крали електроенергію. 

За даними фахівців компанії "Прикарпаттяобленерго", найпопулярнішими способами крадіжки електричної енергії є приховане встановлення так званих "лівих" відпайок кабелів, які постачають електрику в будинок поза обліком, а також застосування різного роду магнітів для втручання в роботу електролічильника.

Також почастішали випадки фальсифікації та порушення пломб енергонагляду.

На сьогодні інспектори енергонагляду компанії володіють досвідом виявлення таких порушень, озброєні новітніми приладами для фіксації несанкціонованого втручання в роботу лічильників та сучасним програмним забезпеченням для автоматичного виявлення крадіїв.

Крім того, щороку значно збільшують кількість встановлених індикаторів магнітного поля, які оперативно сигналізують про застосування споживачами магнітів. Цьогоріч індикатори були встановлені в усіх споживачів Косівського району, після чого рівень крадіжок знизився у п′ять разів.

Штрафні санкції у разі виявлення фактів крадіжки електричної енергії можуть сягати десятків та навіть сотень тисяч гривень, застерігають у компанії. Нещодавно в одному з відпочинкових комплексів в місті Яремче виявили позаоблікове використання електроенергії. Штраф, який довелось сплатити власнику, становив 300 тисяч гривень.

Увімкнені поза лічильником енергоємні електричні прилади (призначені в основному для обігріву та водозабезпечення) несуть значне додаткове навантаження на лінії електропередачі, а відповідно падає якість електропостачання у решти споживачів. Інколи це призводить до вимкнень на лінії та різких перепадів напруги, через які пошкоджується побутове електрообладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: