fbpx

Понад 200 листів "пряниковою поштою" відправили діти з Франківська до ровесників у Волноваху

Суспільство 12:17, 15.12, 2016

Івано-Франківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5 стала найактивнішим учасником Всеукраїнського проекту "Пряникова пошта - 2016". Учні цієї школи підготували і відправили своїм майбутнім друзям на Схід до міста Волноваха 201 лист.

В ці передсвяткові дні у Волновасі учні місцевих шкіл отримують листи від франківських школярів.

А 16 грудня о 10:05 в школі №5 в Івано-Франківську відбудеться вручення зворотних листів та пряників – тим, хто відправив свої листи з привітаннями до Новорічних свят у Волноваху, прийшла відповідь від ровесників зі Сходу.

За активну участь у проекті "Пряникова пошта – 2016" впродовж усього року школа № 5 буде нагороджена спеціальною відзнакою. Учні цієї школи підготували і відправили дітям у Волноваху 201 лист.  

"На глобальному рівні ми намагаємось налагодити комунікацію шляхом діалогу між дітьми з різних куточків України, що в майбутньому допоможе встановити контакт між ними як носіями різних культурних традицій", – наголошують організатори акції, НГО "Країна Мрій".

Діти Івано-Франківська і Волновахи обмінюються листами в рамках угоди про співпрацю між містами, що була підписана цього року, згідно з якою вони стали містами-побратимами.

Акція в Івано-Франківську відбулася з ініціативи ГО "Д.О.М.48.24" та за активної підтримки Департаменту науки та освіти міськвиконкому. 

Загалом в акції взяли участь 7608 дітей з 13 областей України, 36 міст і селищ та 131 заклад освіти.

Більш ніж 100 кг листів та 300 кг пряників розлетяться по домівках малечі і створять мережу зв'язків, які в подальшому об'єднають країну. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: