fbpx

Понад 300 мільйонів гривень митних платежів надійшло до бюджету у 2015 році

Економіка 13:36, 06.04, 2015

Керівник Івано-Франківської митниці ДФС провів зустріч з представниками громадськості, суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та митними брокерами, під час якої підбито підсумки роботи митниці у І кварталі п.р. та розглянуто проблемні питання, як виникають в процесі здійснення митних процедур.

Як повідомив в.о.начальника Івано-Франківської митниці Василь Шайда, з початку року до Державного бюджету надійшло 300,8 млн грн митних платежів, що на 34% більше, ніж за аналогічний період минулого року. З них майже половина цієї суми поступила у березні п.р. – 146,1 млн гривень.

На обліку прикарпатської митниці перебуває 1739 учасників ЗЕД, з яких експортно-імпортні операції здійснювали 598 підприємств. Крім цього, у зоні діяльності митниці зовнішньоторговельні операції здійснювали 69 суб’єктів з інших областей.  

За І квартал 2015 року зовнішньоторговельний баланс експортно-імпортних операцій склав 158,6 млн доларів США, що на 36 відсотків більше, ніж у 2014 році. При цьому частина експортних операцій складає 58%, тобто сальдо зовнішньоторговельного обігу позитивне та складає  27 млн доларів США.

В основному за кордон бізнесмени вивозили деревину та целюлозно-паперові вироби, машини, устаткування та транспорт. Ввoзили з інших країн на теритoрію oбласті продукцію хімічної промисловості, машини, устаткування і транспорт.

Під час засідання розглянуто актуальні питання виконання митних процедур, пов’язаних із адмініструванням митних платежів, митної вартості товарів, яка є базою оподаткування для нарахування та сплати законодавчо передбачених податків. Обговорено й проблемні питання при ввезенні гуманітарної допомоги. 

За наслідками зустрічі митники та громадськість домовились про підготовку пропозицій щодо спрощення процедури митного оформлення гуманітарних вантажів та можливості створення інформаційно-консультаційного центру гуманітарної та волонтерської діяльності для надання консультаційної допомоги при оформленні вантажів на потреби української армії.

Скориставшись нагодою, івано-франківські митники передали волонтерам на потреби українських військовослужбовців свій одноденний заробіток в сумі  7780 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: