fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Понад 700 учасників з'їхались до "Буковелю" на унікальні змагання "Гонка Нації". Фото. Відео

Понад 700 учасників з'їхались до "Буковелю" на унікальні змагання "Гонка Нації". Фото. Відео

21:07, 04.03, 2019

Сповнені жаги до екстриму, аби випробувати власні сили. Це учасники зимової "Гонки Нації", яка відбулася в "Буковелі".

Цього року до неї долучилася рекордна кількість відчайдухів  понад 700 чоловіків та жінок зі всієї України, а також зі США, Нідерландів, Молдови, Румунії та інших країн, пише Фіртка.

Їм необхідно було подолати понад 20 перешкод: підійматися засніженими схилами, пролазити під шинами, носити важкі ланцюги, влучати сніжками у ціль і головне  підкорювати складні конструкції.

"Найважче це було у фіналі. На руки. Я міг би пробігти ще стільки разів по колу, але рукоходи не зміг пройти. Просто з першого разу не вийшло, на другий  сил менше, на третій  вже просто психологічно не витримав", – каже учасник "Гонки Нації" Олександр Усиченко.

Загальна протяжність траси цього року  понад 7 кілометрів. Головна новинка  це забіг "Еліт". Він максимально наближений до європейських стандартів.

Конструкції тут складніші, а замість штрафів у вигляді вправ "бурпі" учаснику необхідно пройти штрафне коло.

У підсумку до фінішу дійшли найвитриваліші. Серед них  переможець "Еліту" серед чоловіків Євген Шеретов. Молодий батько родом з Дніпра, а нині працює ІТ-шником у Голландії.

Цього разу переможці "Еліту" отримають кваліфікацію на чемпіонат Європи із забігу з перешкодами.

Організатори пояснюють: саме тому "Гонка Нації" виявилася надскладною  щоб підготувати майбутніх чемпіонів.

"Ми зрозуміли, що нам вже зараз необхідно готувати їх до надзвичайно складного етапу. Щоб вони приїхали туди і були принципово значно краще готові, ніж минулого року. Тому ми за зиму підготувалися, оновили повністю всі свої перешкоди, і на сьогоднішній день вони відповідають майже всім європейським стандартам, і вони, звичайно, значно складніші, ніж були минулого року", – розповідає організатор "Гонки Нації" Юрій Подлєсний.

"Гонка Нації" проходить в "Буковелі" вже 6-й раз. Нею традиційно відкривають і закривають сезон змагань. Тому наступні старти відбудуться у травні в Києві.

А от в Карпати змагання відчайдухів повернуться вже восени.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: