fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Попри видворення Саакашвілі і непроведення слідчих дій ГПУ відмовляється закривати справу "грошей Курченка", – адвокат

Попри видворення Саакашвілі і непроведення слідчих дій ГПУ відмовляється закривати справу "грошей Курченка", – адвокат

Політика 20:35, 12.03, 2018

Попри видворення Саакашвілі, чим держава фактично відмовилась звинувачувати його у вчиненні злочину, Генпрокуратура відмовляється закривати кримінальну справу щодо "грошей Курченка" і заморозила її на невизначений термін. Такими діями ГПУ і СБУ підтверджують відсутність підстав для обвинувачення Саакашвілі в кримінальній справі.

Про це повідомив адвокат лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Руслан Чорнолуцький, інформує прес-служба партії РНС.

1 березня Чорнолуцький подав до ГПУ клопотання про закриття кримінального провадження щодо Михайла Саакашвілі.

"Вже пройшов місяць, як Михайла Саакашвілі примусово видворили з України. Проте протягом місяця органами досудового розслідування не було проведено жодних слідчих дій щодо Михайла Саакашвілі. Ми подали клопотання про закриття справи у зв’язку з бездіяльністю зі сторони органів досудового розслідування та фактичною відмовою України від звинувачення Михайла Саакашвілі, що вбачалося в примусовому його видворенні", – пояснив адвокат.

Він повідомив, що 3 березня Генеральна прокуратура України відмовила в закритті кримінального провадження щодо Михайла Саакашвілі. Більше того, справа, в якій обвинувачується Саакашвілі, 22 лютого була виділена в окреме провадження і заморожена на незрозумілий час.

"Так вкотре Генеральна прокуратура України та Служба безпеки України підтвердили, що відсутні підстави для обвинувачення Михайла Саакашвілі в так званій кримінальній справі про «гроші Курченка»", – відзначив Чорнолуцький.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: