fbpx

Поранені військові у госпіталях не мають постійної опіки, – "Поранені SOS"

Суспільство 15:20, 31.07, 2015

Проблемами поранених вже рік займаються представники ГО "Поранені SOS". На сьогодні найгостріше стоїть питання опіки у військових госпіталях.

Матраци, на яких доводиться лежати бійцям, у жахливому стані. На них неможливо спати і можуть бути проблеми зі спиною та пролежні.

Про це розповіли  волонтери Наталія Сербин з Івано-Франківська та Єлизавета Масляк із Києва сьогодні на прес-конференції.

"Нам вже роблять на матраци знижку 400 гривень, а одного разу навіть подарували один", – каже Єлизавета.

Деякі бійці перебувають у лікарнях півроку і навіть більше. Реабілітація для них недостатньо ефективна. До поранених приходить надто мало відвідувачів.

"Інколи буває стільки людей, що навіть родичам зайти ніяк, а інколи взагалі пусті коридори",  зауважує волонтерка.

Наталія Сербин відзначила усіх, хто допомагає збирати кошти для поранених бійців із зони АТО. Серед благодійників – не лише люди, які проживають в Україні, а навіть і за кордоном. Наприклад, Julita Hnatczak-Mahun з Канади активно допомагає нашим пораненим.

"Ми вирішили не акцентувати на тому, що ми зробили, а на тому – хто", – говорить Наталія.

Також дівчина розповіла деякі історії, які трапилися з нею у госпіталі: як допомогла пораненому знайти маму, як вперше потрапила до госпіталю, як знайшла там свого родича.

Вона додала, що їхня організація є гарним прикладом співпраці різних людей з різних куточків світу.

Довідка: ГО "Поранені SOS" була створена у липні 2014 року, основна ціль її є допомога пораненим бійцям з Івано-Франківської області та надання матеріальної допомоги госпіталям.

Наталія Гостило

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: