fbpx

Поранений прикарпатський боєць приїхав із шпиталю, щоб повести доньку в перший клас

Суспільство 12:03, 28.08, 2015

Удосвіта 28 серпня поїздом до Івано-Франківська з Київського шпиталю прибув Данило Семчишин – важкопоранений доброволець 81-ї аеромобільної бригади з Калущини.

Ще 26 червня його поранили у дві ноги ворожею кулею. У лівій нозі вона перебила артерію.Лікарям довго не вдавалося її зшити – вона рвалася і Данило знову втрачав кров. В організм потрапила інфекція і ще більше ускладнила лікування.

Боєць пережив дев’ять операцій. Найдовша тривала 13 годин. Чоловік постійно був під загрозою ампутації ноги. На щастя, операція по вживленню імпланта артерії пройшла успішно – тепер триває реабілітація.

Як розповів “Галці” Данило, права нога вже функціонує нормально, потрохи відновлюється і ліва.

Вдома востаннє боєць був ще у травні – його там окрім дружини чекають і дві донечки. Молодшу, новонароджену, він бачив лише одного разу. Старша ж донька цього року йде у перший клас.

У мене донечка йде у перший клас, я пообіцяв їй, що відведу у школу. Тому я мушу стримати слово – як батько, як справжній чоловік, слово треба тримати”, – зізнався Данило.

Окрім рідних на пероні Героя зустрів Андріан Волгін – активний учасник АТО-доброволець, який нині не менш активний у волонтерстві. Він дістав для Данила візок.

“Завдяки волонтерам і просто доброчинцям, Україна зараз працює як єдина велика сім’я. Завдяки цьому ви виживаємо на фронті, і в лікарні. У шпиталі дуже багато нам помагали – і ліками, пеленками, ну все помагали, до найменшої дрібнички. Робили своє і лікарі”, – з вдячністю каже Данило.

У столичному шпиталі з-поміж інших волонтерів Данилом Семчишином активно опікувалася Ліза Масляк з Івано-Франківська, яка нині мешкає у Києві.

Читайте також: Данило Семчишин отримав нагороду "За оборону Донецького аеропорту".

Номер картки ПриватБанку для допомоги бійцю: 5168 7556 1496 8259

Семчишин Лідія (дружина)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: