fbpx

Порошенко і Луценко зацікавлені в дискредитації нових антикорупційних органів, – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 20:36, 04.04, 2018

Таку думку висловив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі Радіо Свобода.

"Ситуація в країні сьогодні така, що охочих дискредитувати антикорупційні органи дуже багато. І що найгірше і найнебезпечніше для країни – що ці охочі сидять на дуже високих посадах в Адміністрації Президента. Сам президент також у цьому зацікавлений. Навіть генпрокурор в цьому зацікавлений", – сказав Дерев'янко. 

Він нагадав, що в Україні були створені нові органи – Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), які мають працювати незалежно від президента і, звісно, не подобаються його оточенню та самому главі держави. 

"Коли ми розглядаємо питання так званого начебто конфлікту між НАБУ і САП, то це швидше не конфлікт між структурами, а світоглядний конфлікт між людьми, які сьогодні очолюють ці органи", – вважає Дерев'янко. 

Він повідомив, що під час закритих засідань антикорупційного комітету директор НАБУ Артем Ситник неодноразово говорив про певні проблеми з САП і її керівником Назаром Холодницьким, які стосуються гальмування резонансних справ. 

"Ми часто чули від Ситника, що є певні проблеми з САП, які полягали в гальмуванні справ. Зараз нам стало більш зрозуміло, в чому суть цих проблем", – зазначив нардеп. 

Дерев'янко підкреслив, що генпрокурор Юрій Луценко не зможе замінити Холодницького в разі його відставки, оскільки САП має автономність. 

 

Нагадаємо, в робочому кабінеті голови САП Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького прослуховувало НАБУ зі згоди генерального прокурора. 

Ситник заявив, що під час прослуховування кабінету Холодницького вдалося зафіксувати інформацію про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень. 

Назар Холодницький перед допитом в ГПУ у вівторок заявив, що клопотатиме про відсторонення його від посади на час розслідування кримінального провадження. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: