fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Порошенко наказав вести міжнародні переговори про негайне повернення Саакашвілі в Польщу, — Дерев’янко. ВІДЕО

Порошенко наказав вести міжнародні переговори про негайне повернення Саакашвілі в Польщу, — Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 16:53, 26.01, 2018

Президент України Петро Порошенко доручив вести переговори з польською стороною про реадмісію лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі, тобто повернення його в Польщу.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу ZIK, перебуваючи в Апеляційному суді міста Києва, де відбувається розгляд апеляції щодо запобіжного заходу лідеру РНС Михайлу Саакашвілі.

"Ми знаємо, що позавчора пан Порошенко, який поїхав в Давос, заявив, щоб до його повернення викинули Саакашвілі з країни", — сказав Деревя`нко.

"З нами зв`язались наші польські колеги і чітко повідомили, що МЗС України вийшло на польських колег, також вийшли на Міністерство внутрішніх справ, прикордонну службу з тим, щоб розглянути питання реадмісії — повернення Саакашвілі в Польщу в негайному порядку, звідки він приїхав", — підкреслив депутат.

Він обурився тим, що в той час, як в Апеляційному суді прокурори говорять про необхідність домашнього арешту Саакашвілі, Порошенко дає команду на міжнародному рівні проводити переговори про видворення Саакашвілі з країни.

"Це є політичний шабаш, використання в корисливих цілях організованим злочинним угрупованням на чолі з Луценком і Порошенком правоохоронних органів для того, щоб розправлятись зі своїми політичними опонентами", — переконаний Дерев'янко.

Він також зауважив, що прокурори в Апеляційному суді розказують абсолютні нісенітниці.

"Прокурори починають розказувати, що пан Михайло Саакашвілі не виконує свої зобов`язання, що поручителі його не можуть кудись привезти, що поручителі також чогось не виконують. Вони розказують, що докази, які у них були, кудись пропали. І після цього вони просять, щоб суд арештував Михайла Саакашвілі, просто заховав його в квартиру і там його арештував", — заявив політик.

Він нагадав, що насправді суддя Печерського суду Лариса Цокол навіть не взяла поруки народних депутатів щодо Саакашвілі, просто скасувавши йому абсолютно всі запобіжні заходи.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 суддя Печерського суду Лариса Цокол відмовила прокурорам у задоволенні клопотання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Саакашвілі та відпустила його з-під варти.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: