fbpx

Порошенко підписав закон "Про вищу освіту"

Суспільство 08:26, 01.08, 2014

Як прокоментував міністр Сергій Квіт, завдяки цьому закону українська вища освіта "подолала пострадянські рецидиви і виявилася в іншій реальності", і тепер вищі навчальні заклади дійсно зможуть стати автономними.

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений раніше Верховною Радою України закон "Про вищу освіту". Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт на своїй сторінці в соцмережі Facebook ввечері у четвер, 31 липня, передає Дзеркало тижня.

"Закон "Про вищу освіту" підписаний президентом! Вітаю всіх. Українська вища освіта подолала пострадянські рецидиви і виявилася в іншій реальності. Саме час вищим навчальним закладам скористатися нагодою і нарешті стати автономними", – написав він.

Як повідомлялося, 1 липня Верховна Рада України прийняла нову редакцію закону "Про вищу освіту". За закон проголосувало 276 народних депутатів з 337 зареєстрованих в залі засідань парламенту у вівторок.

Закон визначає принципи та шляхи реалізації державної політики в сфері вищої освіти, рівні та ступені вищої освіти, органів управління у галузі вищої освіти та їх повноваження, стандарти освітньої діяльності, порядок ліцензування вищих навчальних закладів та акредитації спеціальностей, основи створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Закон передбачає ліквідацію рівнів акредитації вищих навчальних закладів, запровадження академічної та першої, наукового ступеня доктор філософії, створення Національного агентства з якості вищої освіти та незалежних установ оцінювання та забезпечення якості вищої освіти.

Закон передбачає заходи щодо соціального захисту студентів, додаткові заходи для наукової роботи вищих навчальних закладів, а також можливість залучення коштів бізнесу для розвитку вищої освіти.

Згідно з законом, університетам дозволяється працювати з нематеріальними активами у формі інтелектуальної власності, створювати мережі регіональних дослідницьких університетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: