fbpx

Порошенко підписав закон, яким спрощує митні процедури в Україні

Економіка 19:33, 29.09, 2018

Президент України Петро Порошенко підписав закон "єдиного вікна", який значно спрощує митні процедури під час переміщення товарів через кордон.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Глави держави. 

Закон "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України" передбачений для оптимізації митних експортно-імпортних операцій і покращення інвестиційного клімату в Україні.

Прийняття Закону, зокрема, зменшить кількість контролюючих органів в пунктах пропуску через та в місцях митного оформлення товарів і транспортних засобів всередині країни, покращить експортний потенціал України, зменшить витрати суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що експортують товари з України, зменшить кількість дозвільних документів, які подаються при митному оформленні товарів та їх пропуску через митний кордон України тощо.

Зазначається, що він також забезпечує виконання Україною низки міжнародних зобов'язань у рамках членства в Світовій організації торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: