fbpx

Порошенко приїде на "Олімпійський" здавати аналізи VADA

Політика 11:37, 10.04, 2019

Кандидат у президенти Петро Порошенко збирається прибути на НСК "Олімпійський" і здати аналізи представникам волонтерської антидопінгової організації VADA.

Це "Українській правді" підтвердило джерело в Адміністрації Президента.

"Так. Ми плануємо прибути на НСК "Олімпійський", – зазначили в АП.

Sport Arena повідомляє, що на запрошення легендарного українського боксера Володимира Кличка в Україну прибули фахівці ВАДА.

Мета візиту – взяття аналізів у кандидатів у Президенти України – Петра Порошенка і Володимира Зеленського. Володимир Кличко також виступив з пропозицією власним коштом організувати професійну здачу аналізів.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський висунув вимогу медичної експертизи обох кандидатів як передумову дебатів між ними, щоб "довести народові, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".
 
Порошенко погодився на заклик Зеленського провести такі дебати в Національному спортивному комплексі "Олімпійський" у Києві і заявив, що чекає Зеленського для такого аналізу в медпункті НСК "Олімпійський" уже вранці 5 квітня. У штабі Зеленського у відповідь заявили, що не довіряють державній лабораторії, і закликали Порошенка звернутися до "незалежної лабораторії".
 

Врешті вранці 5 квітня обидва кандидати здали аналізи в різних місцях: Порошенко на "Олімпійському", Зеленський у приватній лабораторії. 

При цьому Зеленський оприлюднив документ, на якому датою здачі аналізу значилося 2 квітня, а трохи пізніше – з датою 5 квітня. У клініці "Євролаб" пояснили, що в результатах помилково вказали неправильну дату забору крові, а сам кандидат прокоментував це так: "В нашій історії з аналізами стався казус".

У штабі Порошенка заявили, що Зеленський здав аналізи на алкоголь і наркотики не як належить  мав би здати на тест і волосся, адже воно зберігає сліди наркотичних речовин близько 90 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: