fbpx

Порошенко присвоїв звання Герой України трьом воїнам АТО, двом – посмертно

Суспільство 14:53, 14.10, 2016

Президент України Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди Дня захисника України 14 жовтня присвоїв звання Герой України трьом військовим Збройних сил України, двом з них – посмертно.

Орден Золота зірка Героя України із рук президента отримав майор Андрій Ткачук. Посмертно нагороджені капітан Олександр Лавренко та молодший лейтенант Володимир Гарматій, пише НВ.

З 23 по 28 липня 2014 року майор Андрій Ткачук брав участь в операціях з визволення від бойовиків Дзержинська і Лисичанська Донецької області. З 29 липня по 25 серпня 2014 року брав участь в операціях зі знищення бойовиків в районах Дебальцевого, Шахтарська, Вуглегірська, Ждановки, Комунара Донецької області. В 2015 та 2016 роках парашутно-десантний батальйон під командуванням майора Ткачука продовжував успішно виконувати завдання АТО.

Капітан Олександр Лавренко був командиром танкової роти танкового батальйону 93-ї окремої механізованої бригади оперативного командування Схід Сухопутних військ ЗСУ. З 8 по 21 липня 2014 року перебував у зоні проведення АТО. 21 липня 2014 року, увірвавшись у селище Піски (передмістя Донецька), його бойова машина потрапила на потужний фугас і, будучи важкопораненим, капітан Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем.

Молодший лейтенант Володимир Гарматій брав участь в АТО з 16 червня 2014 року. 25 липня 2014 року в ході виконання бойового завдання він не зрадив державі і не відступив разом із 41 товаришем по службі на територію РФ, під час бою він загинув.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: