fbpx

Порошенко привітав з Днем захисника: ЗСУ мають бути напоготові

Суспільство 10:42, 14.10, 2015

Президент Петро Порошенко закликав Збройні сили України у будь-який момент бути готовими до загострення ситуації на сході країни.

Про це глава держави заявив 14 жовтня під час відкриття виставки сучасних зразків озброєння і техніки "Сила нескорених" з нагоди Дня захисника України, пише УП.

"Нам вдалося призупинити гарячу фазу конфлікту. Але ситуація, на жаль, приховує все ще великі ризики і небезпеки. Тому я неодноразово наголошував, що у нас немає ніяких підстав розслаблятися", – заявив Порошенко. 

Він додав, що потрібно і далі якісно оснащувати Збройні сили України.

"Це складно, витратно, дуже дорого, це відволікає величезний людський потенціал, матеріально-технічні запаси, фінанси, ресурси від головної мети держави  забезпечення ефективного благополуччя своїх громадян",  зауважив президент.

При цьому Порошенко подякував іноземним державам за надання ЗСУ нелетального оборонного озброєння і зазначив, що такі поставки вже почалися.

"Нам не потрібні іноземні солдати. Українці мають достатньо військової майстерності і сили духу, щоб захистити свою землю від окупантів. Але ми вдячні за оборонну нелетальну зброю, яку нарешті ми почали отримувати", – зазначив він.

Також Порошенко повідомив, що на виставці  "Сила нескорених" присутня техніка не лише українського виробництва, а й зразки, які були передані Україні оюзниками і партнерами.

Разом з тим у своєму мікроблозі у Твіттері президент розмістив привітання військовим з нагоди Дня захисника України.

"14 жовтня – свято всіх, хто любить Україну. Свято тих, хто тілом, серцем і душею відчув свою відповідальність і причетність до оборони України",  зазначив президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: