fbpx

Інвестиційний клімат змінився кардинально, – Порошенко відкрив завод Leoni в Коломиї. ФOТО, ВІДЕО

Політика 13:56, 29.09, 2017

Президент Петро Порошенко перебуває на Прикарпатті з робочим візитом. У Коломиї Президент взяв участь у врочистому запуску нового заводу компанії Leoni AG.

Після відкриття нового моста в селі Драгомирчани Петро Порошенко вирушив до Коломиї. Тут відривають завод з виробництва кабельних мереж для автомобілів "BMW" і електромобілів. Він коштував компанії 16 мільйонів євро.

"Будівництво компанією LEONI заводу в Коломиї – важлива подія для Івано-Франківщини. Це є свідченням інвестиційної привабливості не тільки області, а й України. Особливо якщо врахувати, що концерн LEONI – один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж", – заявив у виступі Петро Порошенко. 

Він подякував компанії Leoni, яка побачила інвестиційний потенціал і "однією з перших повірила в Україну, яка доларом і євро голосувала за Україну". 

"Мені надзвичайно приємно почути від наших партнерів, зокрема й з Німеччини, як кардинально змінився інвестиційний клімат в Україні. Працює програма децентралізації, всі проблеми інвестор може вирішити на місці. Інвестори не мають проблем з поверненням ПДВ, яка була раковою пухлиною української економіки багато років…"  зазначив Президент. 

Він додав, що подія надзвичайно важлива, оскільки Leoni є одним із найбільших у світі виробників кабелів. Кабелі, вироблені у Коломиї, будуть встановлювати на автомобілі марок Audi, BMW, Porsche. На сьогодні тут відкрито 800 робочих місць, а до 2021 року їх буде 5 тисяч.

Порошенко також відзначив, що в Україні останні шість кварталів спостерігається економічне зростання, а війна, спричинена Російською Федерацією, більше не зупинить Україну.
"Ми знайшли нові ринки збуту і вже адаптувалися до цього. Україна має стати успішною країною успішних людей. Ми вдячні тим, хто повірив у це і прийшов до нас першим. Дякую за те, що ви знали. Дякую за те, що взаємовигідна співпраця приносить результати й інвесторам, і державі", – мовив Петро Порошенко.

Голова ради директорів Leoni Мартін Штюттем подякував Президенту України і підтвердив, що німецька сторона і справді вірить в Україну.

"Інвестиції, які робить фірма Leoni, є позитивним сигналом у два боки. З одного боку, це допоможе зростанню нашої компанії, а з другого – зростанню економіки України",  сказав Штюттем. 

1

"Ми віримо в Україну. Цьому є дві причини. Перша – наші клієнти BMW і Volkswagen задоволені нашою продукцією. Тому ми будуємо нові заводи в Україні, Сербії і Мексиці. Друга  ми дуже оптимістично налаштовані до України. Ми маємо довіру до України. У нас уже працює завод у Стрию, і це справжня історія успіху. Впевнений, що успішна історія заводу в Стрию стане взірцем для заводу у Коломиї. Бажаю нам усім успіху", – додав Штюттем.

Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернст Вольфганг Райхель у вітальному слові сказав, що після тяжких випробувань Україна зараз на підйомі і на шляху до Європи і Німеччина буде сприяти розвитку України.

"Німеччина підтримує Україну різноманітними заходами. Підтримка України буде стрижнем у зовнішній політиці Німеччини, незалежно від того, який уряд буде утворено",  пообіцяв Посол.

Після урочистої промови Петро Порошенко запустив виробничу лінію та пофотографувався з усіма охочими.

2

Як повідомляв КУРС, на новому заводі середній вік працівників 35 років. Середня зарплата – понад 7 тисяч гривень. 

До 2020 року завод розширить своє виробництво, тут працюватимуть 4 тисячі осіб. Щороку завод сплачуватиме до бюджету майже 120 мільйонів гривень податків.

Крім того, німці хочуть брати активну участь у житті громади Коломиї. Ще до відкриття заводу зробили дитячий майданчик і профінасували кілька молодіжних ініціатив.

Нагадаємо, 26 травня минулого року влада Коломиї передала в оренду на 50 років 17,1 га землі компанії "Leoni AG". Відтак 20 жовтня у Коломиї заклали капсулу із будівництва заводу "LEONI AG".

Німецький холдинг вирішив відкрити в Коломиї завод з виготовлення електропроводки для автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: