fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Порошенко за цілий рік не підписав закон, який має гарантувати вклади українців в "Приватбанку", – Дерев’янко

Порошенко за цілий рік не підписав закон, який має гарантувати вклади українців в "Приватбанку", – Дерев’янко

Політика 11:47, 20.12, 2017

Президент України Петро Порошенко за цілий рік не підписав власний закон про гарантування державою вкладів фізичних осіб, який Верховна Рада ухвалила у зв’язку з націоналізацією "Приватбанку".

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко на брифінгу у Верховній Раді у вівторок.

"Сьогодні минув рівно рік, як Президент України вніс законопроект №5553 як невідкладний щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб",  нагадав депутат.

Він повідомив, що мова йде про закон України, який гарантує кожному українцю, який мав рахунки в "Приватбанку", те, що націоналізація цього банку, яка була здійснена, не призведе до ризиків втрати грошей кожним українцем.

"Ви чудово знаєте, що більш як 20 мільйонів українців сьогодні мають гроші у "Приватбанку". І цей законопроект був рік назад проголосований Верховною Радою для того, щоб гарантувати кожному українцю те, що його гроші у націоналізованому "Приватбанку" гарантуються державою",  підкреслив Дерев'янко.

Він підкреслив, що станом на сьогоднішній день цей закон не підписаний Президентом, не опублікований, тобто не набрав чинності.

"Рік назад Верховна Рада проголосувала за те, щоб захистити кожного українця і щоб держава гарантувала гроші кожному українцю! А Президент за цей рік не спромігся підписати цей закон, опублікувати його, щоб закон набрав чинності. Це є грубе порушення Конституції України Президентом України, це абсолютне нехтування правами кожного українця", – заявив Дерев'янко.

Він додав, що Президент мав би протягом 15 днів підписати цей закон. За словами Дерев'янка, це не поодинокий випадок того, як Президент України порушує Конституцію та закони України. 

"Президент не лише збагачується, але й приділяє велику частину часу для того, щоб знищувати опозицію, для того, щоб вчиняти політичні переслідування, щоб керувати в ручний спосіб правоохоронною системою, в тому числі і судовою системою", – вважає парламентар.

Нагадаємо, 20 грудня 2016 року Верховна Рада ухвалила президентський Проект Закону 5553 про внесення зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: