fbpx

Порошенко запевнив футбольних фанатів, що Крим є і буде українським

Політика 07:50, 21.11, 2014

Президент переконаний, що для УЄФА важливо не бути втягнутим у нефутбольні баталії навколо півострова.

Після звістки, що до Києва завітав президент УЄФА Мішель Платіні, футбольні "ультрас" вирішили нагадати йому про скандал із кримськими футбольними командами, які Росія вважає своїми, пише ТСН.

Уболівальники дізналися, що Платіні збирається до президента Порошенка, і теж прийшли на Банкову. Вони хотіли, щоб УЄФА сказав своє слово і визнали команди у Криму українськими. Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом УЄФА Мішелем Платіні. Глава держави повідомив, що, повертаючись з аеропорту, побачив під стінами своєї адміністрації півсотні футбольних фанів, які вимагали не віддавати кримські клуби Росії.

"Я підійшов до них і пообіцяв боротися, щоб російський чемпіонат не відбувався у Криму, бо це наша земля", – сказав глава держави. "Крим є і буде українським", – наголосив президент. Він подякував фанатам за те, що вони "великі молодці" і пообіцяв їм приємні футбольні сюрпризи.

Президент УЄФА Мішель Платіні повідомив, що УЄФА створив робочу групу з цього питання. Налагоджений постійний діалог між президентом УЄФА та почесним президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом, який також був присутній на зустрічі. За словами Платіні, остаточне рішення буде ухвалено в рамках статутних норм УЄФА на засіданні керівництва УЄФА в Лозанні 4 грудня.

Президент Порошенко підкреслив, що для України важливо зберегти контроль над процесами з розвитку футболу в Криму. Петро Порошенко висловив думку, що для УЄФА важливо не бути втягнутим у нефутбольні баталії навколо півострова. Співрозмовники також згадали чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Мішель Платіні відзначив, що він був "дуже успішним" та "одним з найкращих в історії УЄФА". Петро Порошенко поділився своїми спогадами про матч Україна – Франція, який проходив у Донецьку.

"Після гри, після неймовірної зливи вночі ціле місто було сповнене людьми. На багатьох були українські прапори, шарфи, і весь Донецьк співав український гімн. У той день Донецьк був українським, як ніколи. Дуже хочу побачити такий Донецьк знову", – сказав президент, наголосивши, що футбол створює неймовірну атмосферу єдності та патріотизму.

Зауважимо, що фанати не стали чекати результатів зустрічі Порошенка і Платіні і повірили у слова президента. Але якщо він їх зрадить, то вони зберуться знову.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: