fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Порошенко змусив громадських активістів подати е-декларації, нашкодивши міжнародному іміджу України, – Дерев’янко. ВІДЕО

Порошенко змусив громадських активістів подати е-декларації, нашкодивши міжнародному іміджу України, – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 17:05, 03.04, 2018

Громадські активісти, які займаються антикорупційною діяльністю, чесно заробляють гроші, сплачуючи при цьому податки.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу Newsone.

"Такі активісти, як Віталій Шабунін (голова Центру протидії корупції, – ред.) заробляють гроші, а не крадуть. Вони сплачують податки, вже подали електронні декларації, і нічого такого страшного ми там не бачимо", – підкреслив Дерев'янко.

Він додав, що рівень зарплат таких фахівців досить високий і це нормально.

"Шабунін і всі інші роблять те, що мала би робити держава. Держава мала би боротись з корупцією, мати спеціально навчених людей, які здатні і вміють робити цю роботу, які можуть виявляти корупціонерів, які можуть переслідувати корупціонерів. Однак держава за 26 років самоусунулась від цього", – зазначив депутат.

Дерев'янко зазначив, що уряди США та ЄС пропонують українським фахівцям гранти, і вони виконують свою роботу.

"Вони при цьому нічого не крадуть. Але насправд, вони виводять на чисту воду величезну кількість крадіїв, які отримують гроші з бюджету, приймають різні рішення, в тому числі. Шабунін в українського народу нічого не вкрав", – підкреслив нардеп.

За його словами, президент Петро Порошенко примусив громадських активістів подати електронні декларації.

"Хоча він обіцяв всім нашим західним партнерам, що він це все скасує, не допустить. Він хотів цю всю інформацію використати проти цих людей. Але він підставив себе особисто і імідж України. Тому що міжнародні партнери  взагалі не розуміють, як таке може бути – лідери говорять одне, а роблять зовсім інше",  – підсумував Дерев'янко.

Нагадаємо, антикорупційний комітет не зміг зібратись ні 2, ні 3 квітня, щоб ухвалити зміни до закону про е-декларування, якими скасувати обов'язкове декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю. Термін подачі декларацій уже збіг, і всі антикорупціонери уже подали декларації.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: