fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Порошенко звернувся до Собору єпископів Української православної церкви

Порошенко звернувся до Собору єпископів Української православної церкви

12:02, 13.08, 2014

У день обрання Предстоятеля самостійної і незалежної в управлінні Української православної церкви Порошенко побажав Собору єпископів плідної роботи, мудрості та миру.

Президент України Петро Порошенко звернувся  до Собору єпископів Української православної церкви. Відповідне звернення розміщене на офіційному веб-сайті Президента.

"Сьогодні у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбувається історична подія – обрання Предстоятеля самостійної і незалежної в управлінні Української православної церкви. На вас покладається особлива відповідальність – із сумлінням визначити найдостойнішого архієрея для давньої Київської кафедри, який гідно продовжить праведні труди новопреставленого Блаженнішого митрополита Володимира. Ваше зібрання проходить у найскладніший період сучасної України – проливається людська кров, ми потерпаємо від зовнішньої збройної агресії. Така ціна за прагнення наших громадян до гідного життя у цілісній, незалежній, демократичній та процвітаючій державі. За цих обставин надзвичайно важливою є консолідуюча місія Церкви у суспільстві, її потужний виховний та патріотичний потенціал. Ми високо цінуємо зусилля релігійних організацій, спрямовані на примирення, духовну й гуманітарну підтримку співвітчизників, і готові до подальшої дієвої співпраці. Бажаю вам плідної роботи, мудрості та миру", – йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: