fbpx

Посадовці обласної лікарні нагріли руки на мільйон гривень на закупівлі рентгенапарата

Суспільство 12:50, 20.03, 2017

На Прикарпатті прокуратура розпочала розслідування щодо службовців обласної лікарні, через зловживання яких державі завдано збитків на понад 1 млн грн.

Прокуратура Івано-Франківської області розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, передає прес-служба прокуратури. 

Встановлено, що у 2015 році службові особи Івано-Франківської обласної клінічної лікарні при проведенні державних закупівель придбали за завищеною ціною обладнання для рентгенкабінету.

При цьому не була обґрунтована потреба тендеру, а пропозиції конкурсних торгів не відповідали умовам поданої документації. Державі завдано збитків на понад мільйон гривень.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: