fbpx

Посадовців франківської лікарні підозрюють у незаконному відчуженні медичних приладів

Суспільство 16:01, 21.02, 2019

Івана-Франківська центральна міська клінічна лікарня купила оксигенатор, а відтак через благодійний фонд продала його невідомим особам.

Про це йдеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду.

Івано-Франківський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за фактом розтрати матеріальних цінностей та бюджетних коштів посадовими особами Івано-Франківської ЦМКЛ під час закупівель протягом 2017-2018 років.

Під час досудового розслідування встановлено, що в квітні 2017 року посадовці лікарні купили медичні прилади – оксигенатори для дорослих марки ІNSPIRE з комплектом магістралей для екстракорпорального контуру загальною вартістю 39 900 грн.

Вже у жовтні 2017 року цей прилад за документами був безкоштовно переданий БО "Фонд сприяння розвитку охорони здоров’я та вдосконалення медичного обслуговування населення" із зазначенням вартості в розмірі 13 300 грн.

Однак, за показами головної бухгалтерки фонду, оксигенатор до благодійної організації фактично не передався, а був реалізований невідомій особі в жовтні 2017 року.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, БО "Фонд сприяння розвитку охорони здоров’я та вдосконалення медичного обслуговування населення" очолює заступник головного лікаря Івана-Франківської ЦМКЛ Олег Ціхонь.

За клопотанням слідчих, суд доручив провести автотоварознавчу експертизу у кримінальному провадженні і з’ясувати, яка ринкова вартість аналогічного оксигенатора станом на жовтень 2017 року, коли, за версією слідства, посадовці лікарні продали медичний прилад.

Оксигенатор призначений для насичення крові киснем і видалення з неї вуглекислого газу. Зазвичай використовується під час кардіохірургічних операцій або для поліпшення кровообігу у людей, які страждають від захворювання серця або легенів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: