fbpx

Посадовця Івано-Франківського міського військкомату засудили за рапорт на звільнення

Суспільство 13:04, 20.02, 2015

Обвинувачений, прапорщик запасу, був призваний Івано-Франківським обласним військовим комісаріатом на військову службу за мобілізацією та призначений на посаду начальника служби захисту інформації Івано-Франківського міського військового комісаріату.

Начальник служби захисту інформації Івано-Франківського міського військового комісаріату 3 вересня 2014 року у службовому кабінеті військового комісара Івано-Франківська відмовився від несення обов'язків військової служби. Того ж дня він власноручно написав рапорт на ім'я військового комісара Івано-Франківського МВК щодо звільнення його від виконання службових обов'язків у зв'язку із небажанням проходити військову службу.

Військова прокуратура висунула  начальнику служби захисту інформації Івано-Франківського міського військового комісаріату обвинувачення за ч. 2, ст. 409 КК України – відмова від несення обов'язків військової служби.

Під час підготовчого судового засідання між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості. Суд затвердив її, визнав колишнього працівника військкомату винним за ч. 2 ст. 409 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки. На підставі ст. 75 КК України відразу ж звільнив підсудного від відбування призначеного основного покарання та встановив йому два роки іспитового строку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: