fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Посіч: депортована, але не знищена" – сьогодні у Франківську покажуть документальний фільм про виселення прикарпатського села

"Посіч: депортована, але не знищена" – сьогодні у Франківську покажуть документальний фільм про виселення прикарпатського села

Культура 11:57, 19.10, 2016

У Grand Cafe театру кіно "Люм’єр" презентуватимуть документальну стрічку про масове виселення жителів села Посіч, що в Тисменицькому районі на Івано-Франківщині.

У документальній стрічці "Посіч: депортована, але не знищена" відтворюють історію виселення мешканців Посічі на Одещину. Радянська влада повністю знищила село під приводом того, що його мешканці співпрацювали з повстанцями УПА, і на цьому місці розгорнула військовий полігон.

Автори – прикарпатські історики Софія Шеметуха та Андрій Яворський. Примусове вивезення посічан півстолітньої давності лягло в основу розповідей свідків-очевидців та їх нащадків. Окрім них, автори розмовляли з експертами-істориками, а також долучили до стрічки архівні матеріали.

Проект реалізується у рамках програми неформальної освіти "Студії живої історії", яка впроваджується в Україні організацією "Інша Освіта" у партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша.

Презентація документального фільму "Посіч: депортована, але не знищена" відбудеться сьогодні, 19 жовтня, о 17:00 у Grand Cafe театру кіно "Люм’єр".

Також його транслюватимуть в ефірі ТРК "Карпати" та інших районних телеканалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: