fbpx

Потрібна допомога дівчині, яка роками бореться з тяжкою вродженою хворобою

Суспільство 16:13, 02.10, 2018

Ольга Ільницька з селища Вигода Долинського району, що на Івано-Франківщині, потребує підтримки у лікуванні.

Допомога потрібна мешканці селища Вигода Долинського району Олі Ільніцькій, у якої внаслідок первинного імунодефіциту організм не бореться з інфекціями та вірусами. Дівчина постійно потребує дороговартісного лікування. 

"Оля Ільницька більш як два роки бореться з сепсисом, що розвинувся на фоні рідкісного важкого природженого імунодефіциту (хронічна грануломатозна хвороба). Внаслідок неспроможності імунної відповіді протистояти інфекціям у дівчинки безперервно виникають нагнійні процеси різних локалізацій і для підтримання її життя необхідне постійне застосування рідкісних та дороговартісних антибактеріальних препаратів, препаратів для імунозамісної терапії тощо. У неї безперервно піднімається температура до 42, з лікарні практично не виходить. Ліки надзвичайно дорогі, і сім’я Олечки вже не має звідки брати ці кошти", – пише в групі, створеній у соцмережі на допомогу хворій дівчині, її знайома Оксана Вікторова.

1

Зараз Ольга перебуває на лікуванні в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. Її щойно перевели з реанімації у терапію. 

"Я не дуже люблю жалітись та просити про допомогу, але зараз в мене іншого виходу нема. Розповім трішечки про себе: мені 21 рік. Ще з дитинства часто хворіла, але лікарі тільки казали, що переросту, але час ішов, і кожного разу лікування допомагало на менші періоди. Спеціалісти ОКЛ встановили діагноз: Первинний імунодефіцит. Хронічна гранулематозна хвороба. Хроніосепсис.

Три роки ми підбирали лікування, це були надзвичайно важкі роки для мене і всього персоналу лікарні – 42 температура, яка не збивається годинами, септичні шоки, реанімації, за рік тільки 2-3 місяці вдома з рідними. Але ми знайшли вихід: мені почав допомагати незареєстрований в Україні препарат "Ингарон5000". Півроку стійкої ремісії, але організм до нього почав звикати, і знов, як грім серед ясного неба, – загострення. За ці роки фінансово мої рідні, друзі, зайомі і просто небайдужі люди витратили безліч коштів на моє лікування. Зараз ситуація SOS, тому всіх небайдужих я прошу про допомогу", – звернулася до спільноти в мережі хвора дівчина. 

Допомогти можна коштами та ліками. 

Реквізити картки мами – 5168742601496072 Приват, Ільницька Любомира Петрівна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: