fbpx

Пов'язані з франківською "Самопоміччю" фірми отримали 50 га під сонячні електростанції

Політика 12:36, 11.07, 2018

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення видати містобудівні умови та обмеження (МУО) на будівництво п’яти сонячних електростанцій у приміському селі Хриплин.

Про це повідомляється на сайті "Побудовано в Франківську".

Під будівництво кожного об’єкта відведено окрему земельну ділянку. Замовниками електростанцій виступають різні товариства, втім їх усіх об’єднують спільні кінцеві власники та схожі назви.

Так, у березні 2018 року Хриплинська сільська рада передала в оренду ТОВ "Геліос групп "Хриплин-1" ділянку в урочищі "Малі лази" села Хриплин міськради площею 10,58 га. Фірма орендувала землю на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій. У червні виконком міськради погодив видати "Геліос групп "Хриплин-1" МУО для будівництва сонячної електростанції потужністю 5100 кВт.

Мова також йде ще про чотири ділянки та МУО:

  • Хриплинська сільрада передала в оренду ТОВ "Геліос групп "Хриплин-2" 10,44 га на 25 років. Згідно з МУО, фірма орендувала землю для будівництва сонячної електростанції потужністю 5100 кВт.
  • Ділянка в урочищі "Малі Лази" села Хриплин площею 10,44 га дісталась ТОВ "Геліос групп "Хриплин-3". Підприємство орендувало землю на 25 років для будівництва сонячної електростанції потужністю 5100 кВт.
  • ТОВ "Геліос групп "Хриплин-4" для будівництва сонячної електростанції потужністю 5230 кВт орендувало ділянку площею 10,58 га.
  • Ще сільрада передала 6,66 га ТОП "Геліос групп "Хриплин-5", знову ж таки терміном на 25 років. Там запланована сонячна електростанція потужністю 2950 кВт.

Всі п’ять підприємств заснували дві людини – Тарас Жарський та Віталій Козик.

Усі п’ять фірм зареєстровані у селі Хриплин у 2016-2017 рр. У двох з них директором є Козик, у трьох інших – Жарський, пишуть Наші гроші.

Тарас Жарський є помічником-консультантом депутата Івано-Франківської облради Тараса Виноградника, який у 2015 р. обрався від "Самопомочі", пізніше вступив до "Народного руху України", а раніше був депутатом облради від "зелених" та УРП "Собор".

Жарський також є керуючим партнером та адвокатом у юридичній компанії "Legal Group", яка спеціалізується в сферах земельного, інвестиційного та податкового права, проблемах правового регулювання електроенергетики. На сайті компанії вказано, що Жарський очолює юридичну службу Франківської обласної "Самопомчі" та входить до складу Франківської обласної виборчої комісії.

Віталій Козик теж керуючий партер і адвокат у "Legal Group" і є заступником Жарського як керівника юридичної служби облорганізації "Самопомочі".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: