fbpx

Пінна атака: пожежники гасили Бурштинську ТЕС. ФОТО

Суспільство 22:28, 24.03, 2017

На покрівлі мазутного резервуара №4 виникло загорання, і вогонь почав поширюватися. Через пожежу травмувалися троє працівників. Такою була легенда тактико-спеціальних навчань на території Бурштинської ТЕС.

Одним із найбільших потенційно небезпечних об’єктів на Івано-Франківщині є Бурштинська ТЕС.

Безперебійна робота станції вимагає суворого дотримання персоналом правил пожежної безпеки в процесі виробництва. Щоби перевірити боєздатність підрозділів пожежно-рятувальної служби, взаємодію рятувальників та адміністрації об’єкту у випадку виникнення надзвичайної ситуації, сьогодні на території Бурштинської ТЕС влаштували тактико-спеціальні навчання.

За задумом навчань, при проведенні ремонтних вогневих робіт на крівлі мазутного резервуара №4 виникло загорання і вогонь почав поширюватися. Через пожежу травмовано трьох працівників підприємства. Інформація про пожежу надходить до Державної пожежно-рятувальної частини №18 Управління ДСНС в області з охорони БуТЕС "Західенерго". До місця умовної пожежі за сигналом "Тривога" одразу виїздить чергова варта рятувальників.

1

На місці вогнеборці розпочали оперативне розгортання, встановили пожежні автомобілі на вододжерело та почали охолоджувати палаючий резервуар.

2

Одночасно рятували потерпілих. 

3

Тим часом до місця умовної пожежі прибували додаткові сили й засоби. Було оголошено збір об’єктового штабу. Для гасіння пожежі було створено три оперативні дільниці. 

4

Рятувальники оперативно провели підготовку до пінної атаки та за допомогою пінних стволів погасили умовну пожежу резервуара.

5

Після завершення навчань провели аналіз виконання завдань для особового складу рятувальних підрозділів, повідомили в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: