fbpx

Працівник НПП "Гуцульщина" послав журналістів у с…аку. ВІДЕО

Суспільство 08:59, 30.03, 2016

Проти незаконної вирубки лісу у національному парку "Гуцульщина" протестують горяни. Люди переконані - до знищення заповідного лісу причетні працівники парку, зокрема й нинішній його очільник.

Нині директор НПП "Гуцульщина" Василь Пророчук знову, без жодного конкурсу, претендує на керівне крісло. Жителі – категорично проти, йдеться у сюжеті ТСН.

Жителі гірського села Пістинь намагалися захистити національний парк під стінами міністерства екології. Цими днями мають призначити директора. Селяни дізналися, що на цю посаду претендує нинішній директор Василь Пророчук.

На думку протестувальників, саме він покриває незаконні рубки – здорові дерева нібито видають за санітарну чистку після стихії.

У самому парку зняти наслідки рубки журналістам ТСН заважають працівники парку.

"Забери камеру, я поб’ю камеру", – викрикає інспектор Косівського ПНДВ "Гуцульщина" Василь Бедзінський.

 І додає:

"Іди ліз мені в с…аку, на!"

Лісники вгамувалися після дзвінка у поліцію. Як писав КУРС, перед самим приїздом правоохоронців сіли у "Ниву" і втекли

Керівник парку всі звинувачення відкидає. Нібито селяни постали проти нього, бо поклали око на землі парку. Виправдовується, що всі рубки проводяться законно.

Торік екоінспекція перевірила роботу парку. За словами Ігоря Яківчука, першого заступника Держекоінспекції в Івано-Франківській області, у національному парку інспекція виявила 109 кубометрів самовільно зрубаних дерев на суму 32 тисячі гривень та виявила самовільну рубку 267 кубометрів на 1,2 млн гривень.

У Мінекології після пікету селян питання призначення директора НПП "Гуцульщина" відклали.

Наразі селяни готують пропозиції до обласної та Верховної Ради, щоби ці рубки визнали екологічною катастрофою.

Нагадаємо, навіть в останні дні перебування на посаді Пророчук відзначився незаконною вирубкою понад сотні кубометрів деревини, що активісти зафіксували на фото і відео. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: