fbpx

Працівники "63-го котельно-зварювального заводу" пікетували ОДА з вимогою зберегти підприємство

Економіка 14:19, 22.05, 2014

Під стіни Івано-Франківської облдержадміністрації вийшли з акцією протесту працівники «63-го котельно-зварювального заводу». Трудовий колектив просить захистити підприємство та підтримати його розвиток.

Близько двадцяти представників трудового колективу протестували проти політики арбітражного керуючого, яка, за словами працівників, спрямована на ліквідацію підприємства. При цьому завод має план санації, згідно з яким піпідприємство має перспективи виходу із критичного фінансового становища.

«Наш завод зараз знаходиться в санації. Це вихід із тяжкого фінансового становища, щоб завод працював. Усі хочуть працювати, хочуть, щоб ми виробляли продукцію. Згідно з ухвалою суду, є в нас керуючий санацією – директор заводу, який має підтримку трудового колективу. Також є вибраний судом арбітражний керуючий, який проводить політику не на оздоровлення заводу, а на його ліквідацію. Ми виступаємо проти цього», — говорить головний бухгалтер «63-го котельно-зварювального заводу» Олег Дяк.

Зараз підприємство має план санації – документ, який покроково передбачає його вихід з критичного фінансового стану. Наразі завод виробляє промислові котли. Тут працює 150 людей. А об’єм виробленої на місяць продукції в грошовому еквіваленті складає більше 1 мільйона гривень.

"Завод працездатний. Виробляє конкурентоздатну продукцію, яка користується попитом на теренах України. Зараз та продукція, яка є, дуже залежить від фінансування і програм. Тому, якщо дуже хочеться комусь, щоби завод не працював, щоби трудовий колектив не працював, не отримував гроші, значить, такої перспективи нам не потрібно. Люди, які тут зібралися, хочуть донести свою думку до керівництва області, міста, показати, що завод завжди допомагав і буде допомагати нашій області. Якщо ми позбудемося такого компактного і ефективного заводу на Івано-Франківщині, то можна сказати так: «Що будуть робити наші діти?»", — прокоментував головний інженер заводу Олексій Кудрявцев.

Буквально після 10-ти хвилин пікету до працівників підприємства вийшов керівник ОДА Андрій Троценко. Він висловив підтримку колективу та запросив до свого робочого кабінету для обговорення проблем та пошуків шляхів їх вирішення.

Крім цього, Троценко повідомив, що має інформацію про можливе навмисне руйнування заводу з метою його продажу та забудову його території.

«Цей шмат землі, який досить цікавий, розміщений у спальній франківській зоні. Але ми зобов’язані не допустити вирізки наших підприємств. Я розумію, є тривожна інформація, що певні сили намагаються зараз зробити все, щоб цей завод зупинити, показати, що він бездіяльний. Таким чином хочуть просто перетворити підприємство у велику груду металобрухту, яку можна продати. Ми будемо сприяти розвитку підприємства і не допустимо жодну силу, якого б вона забарвлення не була, до знищення останніх підприємств на теренах нашої області, перетворення їх у металобрухт і розграбування. Підприємство має усі перспективи працювати», — повідомив Андрій Троценко.

Після розмови у кабінеті губернатора головний інженер «63-го котельно-зварювального заводу» Олексій Кудрявцев повідомив кореспонденту «Курсу», що трудовий колектив заручився підтримкою влади.

«Наші всі прохання і бачення розвитку заводу прийнято позитивно. Є спільне бачення», — підсумував інженер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: