fbpx

Працівники Бурштинської ТЕС перекривали трасу, вимагаючи допустити до роботи голову профкому. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 22:31, 28.09, 2017

Працівники ДТЕК "Бурштинська ТЕС" вийшли на акцію протесту та перекрили дорогу, аби відстояти свої права. Вимагають допустити голову профкому до робочого місця, підвищити зарплати працівникам та припинити їх переслідування і дискримінацію.

Підтримали мітингувальників представники партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі"  депутати фракції "ВОЛЯ" Бурштинської міської ради Ігор Дулик та Василь Бублінський, координатори міської організації РНС Ольга Король та обласної Тетяна Пришляк.

Як відомо, 22 вересня голову профкому Руслана Карвацького не допустили на своє робоче місце працівники адміністрації. Цим, за словами Карвацького, вони грубо порушили законодавство, зокрема закон "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" від 15.09.99 № 1045-XIV, ст. 170 Кримінального кодексу (перешкоджання діяльності профспілкового комітету Бурштинської ТЕС).

"Мене не пропустили через центральну прохідну, сказали, що мене ніби виключили з профспілки, анулювали мою перепустку. Це вищий ступінь цинізму і бандитизму. Мене обрали люди на коференції ще в 2015, і вони не мають права мене самовільно звільняти. Я став "неугодним", коли почав відстоювати права працівників, написав заяву директору, що є невиконання умов колективного договору: людям не доплачують за понаднормові робочі години, донорам крові не оплачують відгули, припинили надбавку за вислугу років та оздоровчі при відпустках. Тепер мені керівники погрожують фізичною розправою, переслідують", – відзначив Карвацький. 

Це, за його словами, коїться під керівництвом нового директора підприємства Шмигаля.

"Він не розбирається в обладнанні, не має відповідної освіти, нахабно ставиться до працівників",  каже голова профкому. 

Щоб підтримати Карвацького, на акцію вийшли кількасот працівників, запевняють: якщо не будуть виконані їхні вимоги, вони і далі виходитимуть на такі акції та перекриватимуть дорогу. 

"Ми вийшли на підтримку голови профкому, адже обурені діями керівництва, він чи не єдиний, хто відстоював наші права", – кажуть працівники підприємства. 

Ігор Дулик відзначає, що після передачі підприємства у приватну власність до бюджету міста надходять мізерні податки, а шкода довкіллю лише зростає. 

"Не пускають людей на роботу, не підвищують зарплату, не сплачують належних податків, з міською радою не уклали договори оренди. Вони мають 425 га водного плеса, за які взагалі нічого не платять! І це в той час, як на Бурштин постійно йдуть величезні хмари диму від підприємства! А місто не має коштів для власного розвитку", – каже депутат.

Представники "Руху нових сил Михайла Саакашвілі" підтримують працівників та запевняють, що відстоюватимуть їх права на різних рівнях. Вже завтра вони в міській раді ініціюватимуть звернення на підтримку вимог працівників до органів місцевого самоврядування обласного та всеукраїнського рівнів.

"Влада пішла в злочинний зговір з олігархами і переслідує не лише громадських та політичних діячів, а й працівників таких великих підприємств, які борються за свої права. Замість того, щоб розвивати такі підприємства, держава їх роздає в руки олігархів, які підтримують війну на Сході. Те, що відбувається з профкомом,  це безчинство чинної влади та керівників підприємства. Сьогодні на ДТЕКу масові скорочення, керівника профспілки не пускають на робоче місце і переслідують, порушуючи Конституцію, яка гарантує кожному громадянину право на працю та гідну зарплату. Ми, "Рух нових сил", його лідер Михайло Саакашвілі, нардеп Юрій Дерев’янко, будем захищати ці права та всіляко підтримуватимемо профком і працівників",  запевнила координатор обласного РНС Тетяна Пришляк.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: