fbpx

Працівники Карітасу презентували студентам медичного коледжу інсталяцію "Невидимі"

Суспільство 19:42, 09.02, 2015

Працівники БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" презентували студентам Івано-Франківського базового медичного коледжу громадську арт-інсталяцію "Невидимі" та розповіли про проблему сучасного рабства.

Інформаційно-профілактичний захід "Легальний виїзд за кордон: як не потрапити до рук торговців людьми" для студентів провели з метою підвищення рівня обізнаності щодо сучасних форм торгівлі людьми, засобів і методів, що використовуються торговцями людьми. Соціальні працівники Карітасу розповіли про причини та передумови, що сприяють торгівлі людьми, способи, які використовують злочинці для здійснення торгівлі людьми. Багато молоді вперше отримали інформацію про необхідний пакет документів при виїзді за кордон з метою навчання чи працевлаштування. Студенти також дізналися про види допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, яку можна отримати в Карітасі та органах виконавчої влади.

Молоді люди були надзвичайно вражені переглядом арт-інсталяції та реальними історіями людей, які стали жертвами сучасного рабства, що нанесені на силуетах. На завершення присутнім роздали інформаційні буклети з додатковою інформацією та телефонами "гарячих ліній" у разі виникнення додаткових запитань.

Інсталяція покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповідає про реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто залишаються непоміченими. Виставка за сприяння МОМ в Україні з 15 січня до 16 лютого розміщена у Івано-Франківську у парку Міцкевича, а потім продовжить свою роботу у Львівській області та інших регіонах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: