fbpx

Директор спиртзаводу "Княгинин" скаржиться поліції на "амбалів", які не пускають її в кабінет. ФОТО

Суспільство 11:56, 19.07, 2017

Кілька десятків звільнених працівників Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Княгинин" і керівник підприємства Зінаїда Гаргат пікетували обласне управління Національної поліції.

До поліції люди пішли після того, як сьогодні вранці не змогли потрапити на завод. 

"Всі двері були зачинені, встановлені камери відеоспостереження", – розповідають пікетувальники. 
З пікетувальниками зустрівся заступник начальника ГУ НП в Івано-Франківській області Василь Віконський.
"Ми можемо зламати ті двері, але не хочемо, бо це наші кошти, ми мусимо якось зайти на підприємство. Ми ще не вирішили, що робити, але найближчим часом вирішимо",  сказала керівник заводу Зінаїда Гаргат. 
Жінка додає: якщо поліція не вирішить проблему, то дасть вказівку механічній службі з мінімальними втратами відчинити чи зламати ті двері. "Потім потратимо кошти і поставимо нові".
 
Люди поскаржилися Віконському на "невідомих амбалів", які стоять поруч з кабінетом директора заводу і не пускають Зінаїду Гаргат на робоче місце.
 
Зінаїда Гаргат зазначає, що зранку її на роботу не пустили "тітушки"  працівнки охоронної фірми "Галичина". За її словами, охоронну фірму найняв ліквідатор підприємства Олександр Седлецький, але його повноваження закінчились 5 липня.
"Охорона мала піти з ним. Відповідальність за підприємство зараз на мені, бо воно вже не в стані ліквідації",  зазначила Гаргат.
Василь Віконський запевнив людей, що поліція діятиме виключно у рамках закону та з'ясує, кому підпорядковується охоронна фірма, що зараз перебуває на заводі. Віконський попросив у працівників часу до п'ятниці, щоб ретельно вивчити ситуацію, отримати всі документи та вжити необхідні заходи.
 
Вчора колишні працівники "Княгинина" пікетували Івано-Франківську обласну державну адміністрацію. Пікетувальники вимагали виплат зарплати, яку не можуть отримати більш як рік, та вільного доступу на завод.
 

КУРС писав, що процедура банкрутства Івано-Франківського обласного спиртоб'єднання була розпочата за вимогою кредитора ДП "Підгайчиківський спиртзавод". 10 квітня цього року Господарський суд Івано-Франківської області постановив визнати завод банкрутом і почати ліквідаційну процедуру. Рішення про банкрутство державного підприємства прийняли з порушенням – без участі головного органу управління майном. Відтак до Львівського апеляційного суду звернувся головний розпорядник майна Івано-Франківського державного спиртоб'єднання – Міністерство АПК. 

Не дочекавшись результату апеляції, яку подала прокуратура та профільне міністерство, призначений ліквідатор Олександр Седлецький одразу ж почав звільняти працівників та продавати майно.

Нагадаємо, що після того, як працівники Обласного державного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості під господарським судом Франківська влаштували пікет, суддя Булка виніс ухвалу призупинити дію постанови суду про визнання підприємства банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: