fbpx

Працівники НПП "Гуцульщина" напали на журналістів і погрожували розправою громадському активісту

Суспільство 13:46, 29.03, 2016

Працівники НПП "Гуцульщина" спробували завадити журналістам зняти сюжет про незаконну вирубку лісу на території природного парку. Вони намагалися розбити камеру і прямо погрожували вбивством місцевому активісту, який показав місця масштабних рубок.

Учора, 28 березня, знімальна група ТСН працювала на території НПП "Гуцульщина". Журналіст Алла Пас і оператор Роман Дутчак готували сюжет про незаконні вирубки лісу в національному парку. Їх супроводжував місцевий активіст Петро Пліхтяк, який показав місця масштабних незаконних рубок. 

Журналістів помітили працівники НПП "Гуцульщина". Близько десятка чоловіків на чолі з інспектором Косівського ПНДВ "Гуцульщини" Василем Бедзінським зупинили журналістів і намагалися перешкодити зйомкам. Бедзінськимй спробував вибити відеокамеру з рук оператора, грубо лаявся, погрожував фізичною розправою. 

Алла Пас змушена була зателефонувати до поліції й викликати на місце опергрупу. Це ще більше розлютило працівників НПП. Бедзінський взявся прямо погрожувати активісту Петру Пліхтяку вбивством. Інспектор "Гуцульщини" просто шокував журналістів неадекватною поведінкою: він нахилявся, демонструючи сідниці, хапався за матню, показував непристойні жести. Перед самим приїздом правоохоронців чоловіки сіли у "Ниву" і втекли. 

Журналісти написали заяву про погрози й перешкоджання професійній діяльності. Також заяву про погрози життю написав Петро Пліхтяк, якому, до речі, працівники НПП "Гуцульщина" погрожують розправою не вперше. Так, Василь Бедзінський вже отримував офіційне попередження від поліції про неприпустимість таких дій.

"Вони тут нічого не бояться. Для них не існує закону. Поводяться так, наче ліс не державний, а їхня приватна власніст", – сказав Петро Пліхтяк. 

Як повідомляв КУРС, громадськість Косівщини протестувала проти наміру Мінекології без конкурсу перепризначити на посаду директора НПП "Гуцульщина" Василя Пророчука, якого активісти звинувачують у корупції, масових незаконних вирубках лісу та організації "сімейного підряду" в національному парку. Представники громади пікетували Мінприроди й домоглися рішення про оголошення відкритого конкурсу

Громадські активісти, депутати обласної ради, громада Косівщини вимагали у влади й правоохоронців ретельного розслідування діяльності Пророчука на посаді, передовсім незаконних рубок на території парку

Нагадаємо, навіть в останні дні перебування на посаді Пророчук відзначився незаконною вирубкою понад сотні кубометрів деревини, що активісти зафіксували на фото і відео. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: