fbpx

Працівники СБУ затримали банду рекетирів, які вимагали у прикарпатців понад 30 тисяч $. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:43, 30.05, 2018

Співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Івано-Франківській області організоване злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у жителів регіону.

До складу банди входили мешканці Івано-Франківська з кримінальним минулим. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, після яких вимагали від потерпілих гроші за "вирішення" інциденту. У разі відмови сплачувати "відшкодування" учасники угруповання вдавалися до фізичної розправи та нараховували так звані "відсотки", інформує прес-служба СБУ в Івано-Франківській області.

Оперативники спецслужби зафіксували факт вимагання двадцяти п’яти тисяч доларів США від місцевого підприємця та шести тисяч американських доларів від жителя Франківська.

Співробітники СБУ затримали двох зловмисників в одному з населених пунктів Тисменицького району під час одержання чергового грошового траншу у розмірі ста тридцяти тисяч гривень. Одночасно на одній із центральних вулиць Івано-Франківська затримано лідера угруповання.

Раніше правоохоронці задокументували отримання рекетирами десяти тисяч гривень – першої частини "боргу" бізнесмена.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: