fbpx

Правоохоронці затримали трьох чоловіків, які вимагали у прикарпатця 10 тисяч доларів

Суспільство 11:49, 16.11, 2017

15 листопада до будинку жителя Надвірнянщини зайшли троє невідомих та вимагали повернути нібито заборговані односельцеві 10 тисяч доларів. При цьому погрожували розправою, якщо не віддасть. Господар зумів зателефонувати дружині, яка викликала поліцію.

Працівники Надвірнянського відділу поліції оперативно прибули на допомогу чоловікові й затримали трьох вимагателів. Ними виявилися двоє жителів Львова, 1967 і 1982 років народження, та 31-річний мешканець Городенківського району, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Їх затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. На цей час вирішується питання про оголошення про підозру у вчиненні вимагання та обрання судом запобіжного заходу.

Затриманим, згідно із санкцією ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

У поліції зазначають, що кілька днів до цього на прийомі у т.в.о. начальника ГУНП в області Ігоря Бабюка 42-річний мешканець Надвірнянського району розповів про те, що до його дружини кілька разів телефонували невідомі особи та, погрожуючи насильством, вимагали 10 тисяч доларів США, котрі нібито він заборгував односельцеві, з яким працював за кордоном.

За зверненням громадянина в Надвірнянському відділі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали розслідування кримінального провадження за фактом вимагання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: