fbpx

Правильний вибір спортивного одягу та взуття

Спорт 17:34, 16.10, 2018

Багатьом людям рішення почати займатися спортом дається дуже непросто. Адже задля цього потрібно навіть трохи зазнати поневірянь: щоб почати ранкову пробіжку, треба рано встати; для досягнення певних результатів у спортивній залі слід терпіти перевтому. Втім, всі докладені зусилля обов’язково дадуть позитивний ефект. Спортсмен-любитель почуватиме себе набагато краще, а його тіло та дух будуть сильними.

1Аби нічого не завадило справдженню таких прогнозів, спочатку необхідно правильно підібрати спортивний одяг та взуття. Придбати все, що потрібно, можна в Інтернет-магазині Sportmaster.ua.

Слід зауважити, що вибір одягу та взуття для занять спортом нині зробити досить нелегко. Широкий асортимент інколи ставить перед новачком у світі фізкультури багато запитань. Які моделі кросівок краще обрати? Який з цих спортивних костюмів пасуватиме? Чи має значення для занять спортом нижня білизна? На ці та інші питання необхідно дати ґрунтовну відповідь.

 

Вибір спортивного взуття

Почати можна зі спортивного взуття. Оскільки заняття фізкультурою передбачають ранкову пробіжку, то слід звернути увагу на моделі бігових кросівок. Їхня підошва дещо відрізняється від підошов в іншому спортивному взутті. В цих кросівках мінімізується ризик травми стопи. Вони мають додаткові вставки, що забезпечують вентиляцію шкіри ніг під час бігу. Під п’ятою обов’язково повинні бути повітряні кишені, які амортизують удари. Продовженням цих кишень є подушечка на стопі.

А от для степ-аеробіки краще обирати високі моделі кросівок. Вони фіксують щиколотку та захищають суглоби гомілкостопу від пошкоджень. Важливо, щоб ці кросівки теж мали повітряну подушку. У той же час взуття для ходьби характеризується міцною підошвою з рельєфом. Воно масивніше за звичайні кросівки, має протектор, непромокальний верх та повну прошивку по колу.

 

Який одяг обрати?

Тип занять спортом також має значення для вибору спортивного одягу. Якщо спортсмен робитиме інтенсивні рухи (степ, аеробіка), то необхідно придбати вільну майку та шорти. Під час занять на тренажерах краще вдягати недовгі та неширокі спортивні штани та футболку. Не слід купувати занадто облягаючий одяг – він буде сковувати рухи.

Правильний вибір нижньої білизни теж має досить велике значення для занять спортом. До цих порад варто прислухатися жінкам. Спортивна білизна має бути комфортною, тобто достатньо облягати тіло, але не врізатися в нього. Не зайве буде підібрати спеціальний бюстгальтер, який добре фіксує груди. Жінка однозначно не буде страждати від натирань, адже такий виріб безшовний, та ще й не має накладок у чашечках. Або ж можна звернути увагу на спортивні майки з ушитими чашечками. З таким одягом і бюстгальтер не знадобиться.

До спортивного одягу можна віднести й шкарпетки. Чоловіки можуть придбати вироби, які не мають швів, через що не доведеться страждати від мозолів. Ці шкарпетки здебільшого виробляються з такої тканини, що дозволяє шкірі дихати. Їх варто одягнути під час приміряння спортивного взуття.

Дослуховуючись до цих порад, чоловіки та жінки зроблять правильний вибір спортивного взуття та одягу. Завдяки цьому заняття спортом принесуть не тільки реальний результат, але й просто задоволення.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: