fbpx

Представник Гасимова у суді стверджує, що озера, яке засипали заради забудови, не було

Суспільство 19:25, 03.06, 2015

В Івано-Франківському міському суді відбулося чергове засідання у справі за позовом екс-підприємця, депутата міської ради Ріяфета Гасимова до міського голови Віктора Анушкевичуса.

Нагадаємо, Гасимов вимагає продовжити договір оренди ділянки біля міського озера, на якій ПП "Вамбуд" зводить житлові багатоповерхівки. Термін дії договору закінчився у березні цього року. Під тиском громадськості, яка вимагає зупинити незаконну забудову рекреаційної території, міськвиконком рекомендував не продовжувати договір з Гасимовим. Підприємець звернувся до суду. 

До справи долучився громадський активіст Сергій Чирва, який стверджує, що його громадянські права на відпочинок у рекреаційній зоні поблизу озера порушуються через забудову.

Зокрема, представник Чирви на сьогоднішньому судовому засіданні заявив, що на орендованій ділянці раніше було озеро, яке засипали для зведення новобудови.

Представник Ріяфета Гасимова Валерій Селянін у відповідь зазначив, що на орендованій ділянці жодних водних об’єктів не було. В Управлінні водних ресурсів такого об'єкту також ніколи не було зареєстровано.

Представник Чирви поклопотав про допит чотирьох свідків – мешканців прилеглих вулиць, які могли би підтвердити, що озерце справді було, а забудовник його засипав. Проте точну дату, або хоча б рік, коли озерце засипали, назвати не зміг.

Валерій Селянін зауважив, що третя сторона зловживає своїми правами у цій справі і поставив під сумнів компетентність запропонованих свідків.

"Представник третьої особи не довів того факту, що дані особи являються фахівцями, які можуть дати пояснення і чіткі докази того, що дана, до прикладу, калюжа, чи не калюжа, чи інший об'єкт може бути названий водним об'єктом, чи є озером, чи штучною водоймою", – сказав Селянін та пригрозив, що якщо суд задовольнить це клопотання, то викличе до суду ще 50 свідків, допит яких ще затягне справу.

Представник міського голови у суді Надія Кедик зазначила, що допит свідків може затягнути справу, а оскільки міськвиконком наразі не продовжує договір оренди з Ріяфетом Гасимовим, свідки до цього особливого стосунку не мають.

Представник Чирви також попросив долучити до справи відео, на якому видно, як засипають озеро. Проте це суд не розглянув.

Суд оголосив перерву до 16 червня для ознайомлення сторін з новими долученими до справи документами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: