fbpx

Громада Назавизова просить повторно дослідити наслідки будівництва сміттєпереробного заводу біля села

Суспільство 10:35, 31.03, 2016

На сесії Івано-Франківської обласної ради представники громади села Назавизів Надвірнянського району звернулися до депутатів з проханням призначити повторну екологічну експертизу проекту будівництва сміттєпереробного заводу біля села.

Сміттєпереробний завод планують спорудити біля села Називизів і неподалік міста Надвірна в урочищі Чобіток. Представники сільської громади погоджуються, що справа необхідна, однак просять повторно дослідити екологічні наслідки для довкілля. 

"Ми побачили, що за кілька метрів від запланованого заводу знаходиться річка. Ми стурбовані, бо ці води будуть попадати у наші криниці. Річка також є місцем водопою великої рогатої худоби. За 1800 метрів знаходиться річка Бистриця, яка є місцем водозабору для населення. Ми можемо лише здогадуватися, яке забруднення нестиме збудований завод. Біля урочища багато роздолин, які занесені у Червону книгу. Нас за це дуже болить душа. Ми не хочемо, щоб трапилось екологічне лихо", – заявили представники Назавизова на сесії облради.

Наявним висновкам екологічної комісії й оцінці впливу полігону та заводу громада не надто довіряє. Люди просять провести виїзне засідання постійної комісії облради з питань екології в селі і здійснити глибшу експертизу.

Керівництво обласної ради пообіцяло звернутися до екоінспекції області з проханням повторно вивчити питання. Постійна комісія обласної ради з питань екології також повернеться до нього на своєму засіданні. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: