fbpx

Представник харчосмакової фабрики не зміг пояснити суду, для чого підприємству землі під забудову

Суспільство 18:31, 23.12, 2016

Івано-Франківський окружний адміністративний суд почав по суті розглядати провадження за позовом прокуратури до міської ради про скасування рішення, яким депутати дали дозвіл ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок під житлове будівництво.

До розгляду справи по суті суд перейшов після майже чотиригодинного розгляду клопотань юристів міськради

Прокурор Віталій Гоголь пояснив, чому прокуратура оскаржила рішення міської ради. Він зазначив, що міськрада відвела під забудову харчосмаковій фабриці 3,1244 га землі промислового призначення, на яких не передбачене будівництво багатоквартирного житлового будівництва.

"Не під відновлення інфраструктури фабрики для здійснення своєї підприємницької діяльності, а саме під житлове будівництво на землях промисловості, що, на нашу думку, грубо порушує вимоги земельного та містобудівного законодавства", – наголосив прокурор.

Також Гоголь зазначив, що оскаржуване рішення міськради було прийняте 8 липня 2016 року на підставі рішення №207-6, що прийнято того ж дня, яким затверджено ДПТ у межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова. Тобто це рішення ще не вступило у законну силу, а відтак було оскаржене в суді та скасоване Івано-Франківським окружним адміністративним судом.

Представник міської ради, заступник департаменту правової політики Андрій Устинський пояснив, нібито міськрада відвела землю харчосмаковій з метою наповнення бюджету. За його словами, ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" не платить за оренду землі з 2010 року. За матеріалами, які представники міської ради надали суду, сума збитків, які харчосмакова фабрика нанесла міському бюджету, становить 1 млн 74 тис. гривень.

Тарас Головенко, консультант з правових питань ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика", не зміг пояснити, чому фабриці відвели землю саме під будівництво.

"У будь-якому випадку ми мали мету провести реконструкцію будівель", – сказав він.

Головенко намагався переконати суд, що харчосмакова фабрика дуже хотіла платити оренду за землю та врегулювати правовідносини з міською радою. За його словами, проект землеустрою раніше не виносився на сесію міської ради нібито із суб’єктивних причин колишніх міських голів.

Після того, як виступили всі сторони у справі, суд зобов’язав учасників процесу витребувати у Держгеокадастрі документи щодо цільового призначення спірної ділянки і надати їх на наступне засідання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: