fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Представник Віктора Шевченка привітав першокласників Старого Угринова, рідного села Степана Бандери, з Днем знань. ФОТО

Представник Віктора Шевченка привітав першокласників Старого Угринова, рідного села Степана Бандери, з Днем знань. ФОТО

Суспільство 21:44, 01.09, 2016

Сьогодні, 1 вересня, у школах Прикарпаття пролунав Перший дзвінок. Не виключенням стала й загальноосвітня школа Старого Угринова на Калущині, де народився провідник ОУН-УПА Степан Бандера.

Діти у вишиванках з квітами в супроводі батьків та вчителів прийшли на урочисту лінійку. Цьогоріч до староугриніської школи поступають 12 учнів-першокласників, пише Фіртка.

Розпочалися  святкування Дня знань із співу Гімну України, хвилини мовчання та привітань від директора школи та гостей, які завітали на свято. Так, привітальні слова для першачків та учнів, від переможця виборів до Верховної Ради України по Калуському ВО №85 Віктора Шевченка,зачитав його помічник Віктор Доцяк та вручив особливі подарунки.

«Перше вересня для всіх нас особливий день. Це початок чогось  нового, попереду у вас, школярі, безліч цікавого та пізнавального. Першокласникам з приємністю хочу передати подарункові сертифікати в рамках спільного проекту Віктора Шевченка, Благодійного фонду «Новий Івано-Франківськ» та туристичного комплексу Буковель на екскурсію та навчання в гірськолижній школі курортіу Буковель», – зазначив Віктор Доцяк та вручив вчительці перших класів сертифікати.

До слова, проект вже діє чотири роки в Івано-Франківську. Щороку  близько тисячі першокласників та їх батьків за цією програмою відвідують Буковель. А в цьогоріч проект розширює свою географію та йде в райони Івано-Франківської області – Калуський, Галицький та Рогатинський.

Крім того, голова ОУН в Україні Віталій Цапович подарував для шкільної бібліотеки кілька книг про видатного земляка Степана Бандеру, сувеніри та значки для першокласників.   

«Серед цих книг є дуже цікава «Феномен Степана Бандери», яку написав Євген Перепічка націоналіст зі Львова. Ще одна книга «Пелюстки мого життя» – вірші Тетяни Сливінської підпільниці УПА.  Також презентую видані разом із Віктором та Олександром Шевченком книги про «Андрея Шептицького». Степан Бандера наш дороговказ та герой. Я вам бажаю, щоб ви всі такі були як Степан Бандера. А разом з Віктором Шевченоком ми вам зробимо дорогу до Старого Угринова, тому що цей край має мати гідну дорогу і гідні умови життя», – запевнив  Цапович.

Також сільський голова с. Старий Угринів Тарас Федорів зазначив,  що першочерговим напрямком співпраці з нардепом Віктором Шевченком є обговорення проблеми доріг у селі та ремонт Народних домів та сприяння “Буковелю” щодо залучення якомога більшої кількості туристів на батьківщину Степана Бандери.

«Хочу подякувати Віктору Шевченку від імені громади за те, що вже було зроблено для села та за майбутні проекти, які ми втілимо в життя», – наголосив Тарас Федорів.

Після привітань та настанов першокласники розказали вірші в яких запевнили вчителів та батьків, що до школи готові, адже ставлять перед собою великі цілі. 

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: