fbpx

Представник забудовника на Церковній переконує, що 12 квартир у дозвільні документи внесли помилково

Суспільство 13:43, 14.12, 2015

Івано-Франківський міський суд продовжив розгляд справи за позовом підприємця Олени Кузьмин до міськвиконкому, яка оскаржила у суді скасування містобудівних умов і обмежень на будівництво по Церковній в Івано-Франківську.

Як писав КУРС, навесні  цього року на вулиці Церковній у  районі садибної забудови вирили величезний котлован, глибиною приблизно чотири метри. На звернення мешканців законність забудови перевірила комісія з представників організацій, які видавали дозвільну документацію на забудову.

З’ясувалося, що підприємець Олена Кузьмин в районі одно-двоповерхової забудови має намір звести будинок на 12 квартир.

За результатами перевірки, виконком Івано-Франківської міської ради скасував містобудівні умови і обмеження, а управління Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) – декларацію на початок будівельних робіт.

Після того Олена Кузьмин оскаржила рішення виконкому  у суді.

На судове засідання 14 грудня позивачка не з’явилася. У суді її представляє довірена особа та власний чоловік Василь Кузьмин,  який власне веде будівництво.  Дати пояснення прийшли представники департаменту містобудування і архітектури міськвиконкому Івано-Франківської міської ради, третьою особою у справі суд залучив місцевих мешканців – сусідів скандального будівництва.

Працівник виконкому  Орест Кошик пояснив, що виконком вправі скасовувати акти його структурних підрозділів. А департамент містобудування і архітектури і є його структурним підрозділом. За його словами, будівництво, яка розпочалася на Церковній, суперечить генплану міста.

Представник позивача  у своєму виступі відзначила, мовляв забудовник помилково вніс у декларацію про початок будівельних робіт дані про 12 квартир, що не відповідає містобудівним умовам і обмеженням. До слова, представниця позивачки наголосила, що скасування декларації на початок будівельних робіт вони не оскаржують.

На наступне засідання суд викликає для дачі показів представників управління ДАБІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: