fbpx

Представників ОТГ у Івано-Франківську навчають проектного менеджменту

Суспільство 20:10, 16.02, 2018

16 лютого для представників Дзвиняцької, Старобогородчанської, Олешанської, Тлумацької та Ямницької об’‎єднаних територіальних громад провели перший із шести запланованих кущових семінарів з проектного менеджменту.

Захід відбувся за ініціативи Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття спільно з Івано-Франківським ЦРМС та за підтримки програми "U-LEAD з Європою".

Виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей, відкриваючи семінар, наголосив на важливості підготовки якісних фахівців, які здійснюватимуть діяльність із написання проектів. На його переконання, це дасть можливість залучати додаткові кошти на розвиток інфраструктури та забезпечення спроможності ОТГ. Експерт також відзначив підтримку Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування у підтримці проведення навчального циклу для представників територіальних громад.

У свою чергу, юрисконсульт ІФ ЦРМС Михайло Івашків високо оцінив ініціативу утворення Агенції розвитку ОТГ та наголошував, що започаткування школи проектного менеджменту – це фактично перший крок у діяльності цієї інституції. Спілкуючись з учасниками семінару, підкреслив важливість залучення коштів транскордонних проектів для забезпечення самодостатності ОТГ.

Ігор Мельничук, радник з питань регіонального розвитку Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування, розповів присутнім про пріоритети розвитку, які задекларовані у стратегіях прикарпатських ОТГ. Окрім того, спільно зі слухачами було визначено проектні ідеї, які можуть подаватись громадами на конкурс Спільної операційної програми "Румунія-Україна 2014-2020" відповідно до пріоритетів та індикаторів програми.

Фахівець з проектного менеджменту Маргарита Женчук акцентувала увагу присутніх на завданнях транскордонного співробітництва, здійснювала огляд попередніх програм транскордонної співпраці, які успішно реалізовані у нашій області.

Насамкінець, присутнім було презентовано приклади кращих проектів із сусідніх областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: