fbpx

Представники тисменицької Народної ради вимагають звіту голови міста

Суспільство 16:19, 17.07, 2014

Представники громадської організації "Народна рада Тисменицького району" стверджують, що міський голова Тисмениці Богдан Дарчин ховається від звіту перед громадою.

Про це вони повідомили на прес-конференції в Івано-Франківську.

"На 10 липня був призначений звіт голови міста. Але він, замість того, щоб провести з громадою цю зустріч і прозвітувати про свою діяльність, пішов у відпустку на два дні – 10-11 липня. Зараз він перебуває на лікарняному", – розповідає голова ГО "Народна рада Тисменицького району" Олександра Корнута.

Так, "Народна рада Тисменицького району" вимагає звіту перед громадою голови і депутатів Тисменицької міськради про їхню роботу. Крім того, активісти домагаються, щоб громадськість знала про час і місце проведення засідань сесії міської ради, а проекти рішень були оприлюднені на сайті міськради, тому що сесії зазвичай відбуваються в закритому режимі.

 "Ми обурені тим, що голова міста не зустрічається зі своїми виборцями, котрі йому делегували свої повноваження, а звертається до обласної ради про допомогу, замість того, щоб зустрітися з нами і в колі нашої громади вирішили всі наші проблеми", – каже активістка.

Нещодавно Держфінінспекція Івано-Франківської області виявила порушень, які допустила міська рада Тисмениці, на загальну суму 269 390 гривень, з яких під час ревізії відшкодовано 63 000 гривень.

"Ми хочемо знати, куди ці кошти були потрачені. Ми знаємо, що їх витратили не за призначенням. Ці документи зараз направлені в Тисменицьку прокуратуру", – сказала Олександра Корнута.

 Активісти відзначають, що, відколи почалися події на Майдані, міський голова Тисмениці Богдан Дарчин "втікає" від громади або у відпустки, або на лікарняні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: