fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Претендент на "тепле місце" начальника франківського держархбудконтролю задекларував 24 гривні доходу за минулий рік

Претендент на "тепле місце" начальника франківського держархбудконтролю задекларував 24 гривні доходу за минулий рік

Політика 16:55, 10.03, 2016

11 березня сесія Івано-Франківської міської ради збирається прийняти рішення про створення управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Івано-Франківської міської ради.

Начальником управління держархбудконтролю міськвиконкому, імовірно, стане Тарас Іванович Рибак. Саме його представляли депутатам вже як начальника майбутнього управління на одному із засідань комісії міськради з питань містобудування та земельних відносин.

Наразі Тараса Рибака 4 березня після люстраційної перевірки відповідно до ЗУ "Про очищення влади" призначили головним спеціалістом патронатної служби виконкому. 

На сайті міськвиконкому також опубліковано декларацію Рибака про майно та доходи за 2015 рік. Згідно з декларацією, Тарас Рибак за минулий рік отримав 24 грн доходу. Його дружина заробила 33 369 грн. У майбутнього начальника є земельна ділянка площею 1114 кв. м та квартира на 60 кв. м. Рибак має автомобіль "Dacia Logan" 2008-го року випуску. Грошей на банківських рахунках не тримає. 

Призначає начальника ДАБК міськвиконкому міський голова Івано-Франківська. 

Раніше Тарас Рибак працював заступником начальника та начальником інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області до її ліквідації в серпні 2014 р. згідно з постановою Кабміну. У липні 2014-го прикарпатський "Правий сектор" звинуватив Рибака в отриманні хабарів від підприємців-забудовників і вимаганні грошей від інспекторів ДАБІ. Активісти запропонували Рибаку добровільно піти у відставку, на що отримали відповідь, що інспекцію вже ліквідовують як таку.

Управління ДАБК міськвиконкому матиме широкі повноваження з регулювання будівництва в місті. Згідно з Положенням про управління, воно надає, отримує, реєструє, повертає документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відмовляє у видачі таких документів, анулює їх, скасовує їх реєстрацію; приймає в експлуатацію закінчені будівництвом об'єкти (видає сертифікати, реєструє декларації про готовність об'єкта до експлуатації та повертає такі декларації на доопрацювання для усунення виявлених недоліків); подає Держархбудінспекції інформацію, необхідну для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів; здійснює державний архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об'єктів містобудування, проектної документації щодо об'єктів, розташованих у межах міста тощо. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: