fbpx

Президент нагородив пілота, який посадив розбитий градом літак під час грози у Стамбулі

Суспільство 15:20, 29.07, 2017

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" українського пілота Олександра Акопова, який при складних погодних умовах посадив в аеропорту Туреччини пасажирський літак.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Українця відзначено високою державною нагородою за мужність і самовідданість, які він виявив під час виконання своїх службових обов’язків.

"Олександр Акопов – це ім'я сьогодні знає весь світ. І для мене було великою приємністю особисто подякувати Олександру за його вчинок.

Наш співвітчизник без перебільшення став героєм, посадивши наосліп вщент побитий градом літак в стамбульському аеропорту.

Завдяки надвисокому професіоналізму та нечуваній витримці Олександра 121 пасажир та 6 членів екіпажу відтепер можуть святкувати свій другий день народження.

Вчинку українця аплодує весь світ, а Україна пишається такими синами!

Повідомив Олександру, що прийняв рішення підписати указ про нагородження орденом "За мужність". Чекаю на нього у Києві, щоб особисто вручити нагороду", – написав Петро Порошенко у Фейсбук. 

Підкреслюється, що завдяки бездоганно виконаній посадці аварійного пасажирського лайнера в аеропорту Стамбула українському пілоту вдалося врятувати життя 121 пасажиру та 6 членам екіпажу.

КУРС писав, що в аеропорту Стамбула стоячи аплодували українському пілоту, який посадив аварійний літак під час грози. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: