fbpx

Президент України святкує Різдво Христове двічі. ВІДЕО

Суспільство 10:38, 25.12, 2017

Вперше як державне свято ми відзначаємо Різдво Христове за григоріанським календарем – разом із більшістю усього християнського світу, спільно із Європою. Верховна Рада ухвалила, Президент підписав Закон, і віднині 25 грудня – вихідний день.

Про це йдеться у зверненні Президента України з нагоди святкування Різдва Христового за григоріанським календарем, передають Вікна.

Але ми жодним чином не зазіхаємо на давню добру традицію святкувати Різдво 7 січня, шануємо її та поважаємо. Обирати собі календар – це є особисте право кожного, а от завдання держави – гарантувати таке право і дати можливість вибору, зауважив Петро Порошенко:

"Особисто я вирішив святкувати двічі. Тому сьогодні приєднуюся до вашого урочистого дійства. За два тижні українці знову співатимуть колядок і радітимуть народженню Спасителя світу. Як писав святий апостол Павло, ми, християни, – "одне тіло, один дух, один Господь, одна віра і одне хрещення".

У зверненні президент України пригадав видатного політика В'ячеслава Чорновола:

"Перш ніж висловити свої щирі Різдвяні привітання, прошу всіх згадати зараз про видатного українця двадцятого століття. Сьогодні виповнюється 80 років від дня народження В’ячеслава Максимовича Чорновола, одного з батьків-засновників незалежної України. Актуальна й понині його програма дій з об’єднання всіх державницьких сил задля спільної перемоги і побудови сучасної демократичної України. Важливо знати, аналізувати і виконувати його настанови. "Нам потрібні реформи, а не революції,  вчив Чорновіл,  сила закону, а не закон сили; добробут народу, а не всенародні злидні; суспільна злагода, а не затята ворожнеча; демократія, а не диктатура"".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: