fbpx

Пробіжка у морозець, жінки в мистецтві і "Hamlet": як провести вихідні у Франківську

Стиль життя 08:01, 03.03, 2018

Цими вихідними зима вирішила ще не відступати і справжній морозець все ще змусить нас не затримуватися надто довго надворі… але не усіх. А для тих, хто шукає тепла і затишку, КУРС підібрав найкращі атракції.

Для діток

Малечу можна відправити у ляльковий театр, який підготував виставу "Троє поросят".

У виставі двоє легковажних Пік та Пак і мудрий старший Пок – пошивають у дурні голодного Вовка. Вистава сповнена гумору, вчить дітей гуртуватися, бути розумними та кмітливими, дружно жити у родині. Вистава для дітей від трьох років.

Де: Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки, вул. Незалежності, 10а

Коли: субота – 12:00, неділя – 11:00, 13:00.

Ціна: 50 грн.

 

Побігати у морозець

Не лише словом, а й ділом! Усі охочі можуть долучитися до пробіжки навколо міського озера відразу після лекції "Мозок, нейропластичність і як пробігти марафон у 100 років?"

Виявляється, наш мозок постійно самооновлюється. Біг та інші види спорту значною мірою сприяють цьому процесу. Чому пробіжка корисна для організму людини? Як зберегти мозок здоровим та розвивати його когнітивні здібності? Чи може біг допомогти жити довше? Чому хоча б раз у житті варто пробігти марафон? Як, врешті-решт, правильно почати бігати?
Відповіді на всі ці запитання дасть Skorokhod Oleksandr – кандидат біологічних наук, науковий співробітник Інституту Молекулярної Біології та Генетики НАН України, Голова Ради молодих вчених НАН України, президент ГО "Unia Scientifica", член правління спортивного клубу SCS "Scientist", організатор RunAcademy Day, триатлет, марафонець, ультрамарафонець, популяризатор науки, спорту та здорового способу життя.

1

Де: Urban Space 100, Грушевського 19.

Коли: сьогодні о 14:30.

Ціна: безкоштовно

 

Вступити у велоклуб

Якщо цікавить активний відпочинок , якщо хочете подорожувати Європою за невеликі гроші , якщо велотуризм – це хобі, то ця зустріч саме для вас. Сьогодні відбудуться відкриті збори клубу "Мандри".

Володимир Іваницький розповідатиме про велотуризм, шлях Святого Якова та інше. Організатори також поділяться планами клубу на 2018 рік (змагання та фестивалі). Цього дня формуватимуть Івано-Франківський осередок та прийматимуть нових членів. Тут можна буде знайти чимало однодумців.

2

Де: mtbbike.shop, Мельника 11.

Коли: сьогодні о 17:00.

Ціна: безкоштовно

 

Венери у хутрі: мистецтво українських художниць

Прхильники мистецтва теж знайдуть для себе сьогодні щось цікаве. Лекцію "Венери у хутрі: мистецтво українських художниць" проведе Kateryna Iakovlenko, співробітниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, авторка текстів в "Українська правда"KORYDORBird In Flight.

Вважається, що історія світового мистецтва ХХ століття, як і історія в цілому, написана чоловіками – гучні імена художників та діячів, їхні твори та життєві історії заглушають історії художниць, які на цьому фоні ніби виглядають не так пафосно та екстравагантно. А проте українське мистецтво має багато прикладів, коли постать художниці була більш сильною та яскравою. У цій доповіді авторка спробує розказати історію українського мистецтва через долі художниць та їхнє мистецтво.

3

Де: Urban Space 100, Грушевського, 19.

Коли: сьогодні о 19:00.

Ціна: безкоштовно

 

Зустріч тільки для дівчат

А завтра в Івано-Франківську відбудеться перша зустріч для дівчат віком від 13 і до 18 років у рамках проекту "Нова ти, твори!", який націлений на те, щоб нарешті вилізти з мушлі невпевненості та соціальної ізоляції і стати тою, про яку мрієш, коли лягаєш спати. 

Цей проект для того, щоб змінити власне життя, навіть якщо воно здається нестерпним. Цей проект про те, що у кожній з юних дівчат є сила та жіночність!

І перша тема "Конфлікти – вирішити чи уникати?", на якій учасниці навчаться розуміти конфліктні ситуації "зсередини", обирати адекватний спосіб їх рішення.

4

Де: Відкритий простір "Вдома", Січових Стрільців, 13.

Коли: неділя о 12:00.

Ціна: безкоштовно за попередньою реєстрацією >>.

 

І знову "Hamlet"…

На цих вихідних Франківський драмтеатр порадує неоОперою-жах Ростислава Держипільського "HAMLET". Зірковий акторський склад знову збереться у підвалі театру, аби вкотре вразити глядачів.  

Принц данський і вся королівська сім’я вже давно спочивають під вагою століть. Аж раптом три спокусливі богині помсти Еринії (запозичені режисером з шекспірівського "Макбета") пробуджують Гамлета від вічного сну і… простір підземелля наповнюється потойбічними звуками музики та навіженими героями, що повстають з могил, щоб спокутати свої гріхи і розірвати врешті-решт порочне коло трагедій, в якому скніє рід людський… Чи знайде цього разу принц Гамлет правильну відповідь на одвічне питання? Питання, що не дає його душі знайти спокій на тому світі та перетворює на жах його вічний сон…

5

Сучасний переклад Юрія Андруховича насичений розмовною лексикою, вульгаризмами та фразеологізмами, що наближує його до нинішнього глядача.

В музичній композиції "HAMLETa" поєднуються необароко та фольклор, чорний джаз, рок та тріп-хоп, алюзії на кіномузику 70-х та псевдоцитати з Генделя і Шенберга, циганські наспіви та сцени сербського весілля. Важливу роль у виставі відіграє багатошарова електроніка. 

Неоопера-жах "HAMLET" – це експериментальне поєднання авангардної режисури, синтезу музичних стилів та сучасного текстового звучання, незвичних персонажів та унікального акторського ансамблю.

Де: Івано-Франківський облмуздрамтеатр, вул. Незалежності, 42.

Коли: субота – 19:00, неділя – 18:00.

Ціна: 150 грн.

 

Дивитись

Цього тижня КУРС радить переглянути у кінотеатрі нову стрічку Стівена Спілберга "Секретне досьє".

Якщо хочете досягти чогось дуже важкого, вам потрібні сильні партнери. До такої вимушеної співпраці доля привела першу жінку-видавця великої американської газети "The Washington Post's" Кетрін Грем і редактора Бена Бредлі. Вони зуміли отримати секретні документи з самого Пентагону, які проливають світло на війну у В'єтнамі. Подібні файли можуть повністю знищити фундамент під американським урядом, і Кетрін готова йти на великі жертви, щоб народ знав правду. Ці двоє будуть тримати в руках не тільки долю свого видання, а й усієї країни. І тільки їм вирішувати, як нею розпорядитися.

Де: кінотеатр "Люм’єр", вул. Грушевського, 3; кінотеатр "Космос", вул. Незалежності, 97.

Коли: субота, неділя – 10:05; 19:50

Ціна: 50 грн; 60 грн.

 

Читати

Террі Пратчетт – один з найвідоміших у світі письменників із жанру фентезі. Його гумористичний фентезійний роман "Колір магії" вперше було опубліковано у 1983 році – і саме він зробив Пратчетта знаменитим. Книга настільки сподобалася і дітям, і дорослим, що всі наступні частини виходили накладами по 500 тисяч примірників та були розпродані всього за кілька тижнів. І це лише в Англії!

Простий, на перший погляд, сюжет, з легкістю захоплює юних читачів, але більш досвідчений книголюб знайде в ньому досить глибоку філософію, яку автор подав з легким соусом гумору. Роман дуже яскраво показує людські слабкості (скупість, жорстокість, бажання влади, брехливість, надмірну цікавість), висвітлюючи їх саме в комічних ситуаціях.

6

Книга чудово підійде як підліткам, так і дорослим. Всім, хто бажає провести час легко, корисно та з усмішкою.

Гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: